banner913
banner932
banner1032

KKTC'deki Rus Konsolosluğu’nda 10 bin Rus'a hizmet

banner1020

Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Ziazikov, Rusya’nın KKTC’deki konsolosluk faaliyetleri konusunda KKTC’de 50 binden fazla Rus vatandaşın yaşadığını ve yakın tarihte 10 bininci kişiye hizmet sunduklarını açıkladı

banner1045
KKTC'deki Rus Konsolosluğu’nda 10 bin Rus'a hizmet

banner971
Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Murat Ziazikov, Rus Haber Ajansı TASS’a verdiği röportajda, Kıbrıs sorunu, KKTC’deki Rus Konsolosluğu’nun faaliyetleri ve AB yaptırımlarına ilişkin konuştu.
Güney'de yayımlanan Alithia ve diğer gazeteler, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Murat Ziazikov’un, Rus Haber Ajansı TASS’a verdiği röportajında Kıbrıs sorunu, KKTC’deki Rus Konsolosluğu’nun faaliyetleri ve AB yaptırımlarına ilişkin konuştuğunu yazdılar.
Habere göre Ziazikov, Kıbrıs sorununun çözümünün çok hassas ve karmaşık bir konu olduğunu ve Doğu Akdeniz’in güvenliği ve istikrarının düğüm noktasını teşkil ettiğini belirterek “Kıbrıs sorununa, her iki toplumun haklı endişe ve çıkarlarını gözetecek, BM Güvenlik Konseyi kararlarında yer alan, bilindik uzlaşılmış uluslararası hukuk çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasını desteklediklerini” vurguladı.
Söyleşisinde Rusya’nın KKTC’deki konsolosluk faaliyetlerine de değinen Ziazikov, KKTC’de Rus Konsolosluğu’nun geçen Ağustos ayında açılmasının Rus Büyükelçiliği’nin adanın kuzeyinde yaşayan Ruslara hizmet vermesi açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, KKTC’de 50 binden fazla Rus vatandaşın yaşadığını ve yakın tarihte 10 bininci kişiye hizmet sunduklarını vurguladı.
Ziazikov, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara da değindi ve bu yaptırımların Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilere zarar verdiğini ve Güney Kıbrıs’taki birçok çevrenin, halkın ve diplomatların, bu yaptırımların zararlarından bahsetmekte olduklarını sözlerine ekledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.