banner913
banner932
banner1032

Lokmacı kapandı, Kermiya’da izdiham oldu

banner1020

Rum yönetiminin dört barikatı kapatmasıyla, Kermiya geçiş noktasında dün adeta izdiham yaşandı. Araç kuyruğu kilometrelerce uzadı

banner1045
Lokmacı kapandı, Kermiya’da izdiham oldu

banner971

Rum yönetiminin Corona Virüsü tedbirlerini gerekçe göstererek, 4 barikatta bir haftalığına geçişleri durdurması kararı, dün özellikle Kermiya geçiş noktasında aşırı yoğunluğa neden oldu.

Kapıların açılmasının ardından geçen 18 yılda birçok alanda adanın her iki yarısını da kullanmak zorunda kalan Kıbrıslı Türk ve Rumlar’ın hayatı zehir oldu.

Lefkoşa’da araçlı tek geçiş kapısı olan Metehan kapısı; yaya olarak geçiş yapamayanların araçlı akınına uğradı. Oluşan karşılıklı uzun kuyruklar nedeniyle araç kuyrukları saatlerce ilerleyemedi.

Rum polisinin, daha önce uygulamaya koymadığı KKTC’ye girişlerde kimlik kontrolü yapmaya başlaması uzun kuyruklar oluşmasına neden sağladı.

Adanın iki yanına geçişin artık günlük hayatlarının bir parçası olduğuna vurgu yapan çok sayıda yurttaşlar, ‘temel haklarının kısıtlandığını’ savundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.