banner913
banner932
banner1032

Total Energies, Limasol'da 100 MWp gücünde güneş parkı inşa edecek

banner1020

banner1045
Total Energies, Limasol'da 100 MWp gücünde güneş parkı inşa edecek

banner971
Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki 7 parselde, İtalyan ENI şirketiyle birlikte ortak faaliyet gösteren Fransız “TotalEnergies” şirketinin, Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerini genişletmeyi hedeflediği ve bu bağlamda, Limasol’a güneş parkı kuracağı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “TotalEnergies” şirketinin “Universal Life” şirketi ile konsorsiyum oluşturarak, Limasol’daki Vasa, Asgata ve Sanida köyleri arasındaki bölgeye 100 MWp gücünde güneş parkı inşa etmek için kolları sıvadığını yazdı.
Gazete, “Universal Green Energies” tarafından Çevre Dairesi’ne Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu için başvuru yapıldığını ve 6 Ekim’e kadar bu sürecin sonlandırılması gerektiğini kaydetti.
Haberde, güneş parkının yıllık kapasitesinin 160 bin megavat olduğu ve yaklaşık 33 bin hanenin yıllık elektrik tüketimini karşılayabilecek güçte olduğu belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.