banner913
banner932
banner1032

“Türk tarafı bölünmenin kalıcılaştırılmasında ısrarcı”

banner1020

DİKO Başkanı Papadopulos, Türk tarafının, adadaki bölünmenin meşru hale gelmesi için uğraştığını iddia etti

banner1045
“Türk tarafı bölünmenin kalıcılaştırılmasında ısrarcı”

banner971
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Türk tarafının bölünmenin kalıcılaştırılmasında ısrarcı olduğunu iddia etti.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesine röportaj veren Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in New York temaslarının olumlu gelişmelerle sonlanmasını arzu ettiğini ifade ederek, kendisinin de Hristodulidis’e tam destek verdiğini söyledi.
Habere göre Papadopulos, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar le Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dillendirdiği argümanların, ne yazık ki iyimserliğe zemin bırakmadığını ve Türk tarafının, egemen eşitlik ile iki devletli çözümü savunarak adadaki bölünmenin meşru hale gelmesi için uğraştığını iddia etti.
Papadopulos, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden en kısa zamanda yeniden başlaması gerektiğini ve Guterres Çerçevesi’nin ara çözüm olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.