Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun adı beşinci kol faaliyetidir

Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun adı beşinci kol faaliyetidir haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden HDPye yüklendi: Size ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Muhtarlar...

Politika Haberleri ›
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun adı beşinci kol faaliyetidir haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden HDPye yüklendi: Size ülkeyi böldürtmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Muhtarlar Toplantısı”nda konuştu. Erdoğan, uzun yıllar  ülkeyi milletin iradesine göre değil, medyası, iş adamı dernekleri, bürokrasisi ve kurdukları bir vesayet sistemi aracılığıyla yönetenmiş olanların bugün kendilerine tahammül edemediğini söyledi. “Bu kesim için en makbul muhtar mahallesine değil, onlara hizmet eden muhtardır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “İnanın bana Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle ilgili eleştirilerin gerisindeki asıl sebep de budur. Tek sıkıntıları Beştepenin kendilerinin değil, milletin emrinde olmasıdır.

VARSA AÇIKLA

İstedikleri kadar bağırsınlar, istedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri kadar uğraşsınlar Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir. İkide bir tutturmuşlar ‘kaçak saray, kaçak saray, kaçak saray... Elinde bir belgen mi var, elinde bir bilgi mi var? Varsa çık açıkla, de ki ‘buyur kaçak saray. Defaatle bunun bütün Danıştay kararlarını açıklamamıza rağmen ısrarla bunu söylemeye devam ettiler. Niye? İftira at tutmasa iz bırakır. Bunlar müfteri.”  

DİZ ÇÖKTÜRECEĞİZ

Terörle mücadeleye değinen  Erdoğan, “Terörü, biz ne yapacağız yapacağız, Allahın izni ile diz çöktüreceğiz. Bundan hiç endişeniz  olmasın. Şehitlerimiz tabii ki bizim kanayan yaramız ama şunu bilin ki bir milletin zaferinin altında şehitler yatmaktadır. Bir milletin geleceğinin altında hep şehitler yatmaktadır. Terörün amacının Türkiyeyi yatırımlardan, hizmetlerden, projelerden uzaklaştırmaya yönelik olduğunu biliyoruz. Hem terör ile mücadele edeceğiz hem de Türkiyenin kalkınması ve büyümesi için çalışacağız” dedi.

Türkiyeyi rotasından çıkarmak hedeflerinden uzaklaştırmak isteyen isteyen iç ve dış çevrelere seslenen Erdoğan, ”Kardeşliğimizi bozamayacaksınız. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ezanlarımızı susturamayacaksınız” diye konuştu. Erdoğan, demokrasilerde muhalefet ve eleştirinin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Fakat burada çok önemli olan hiçbir muhalefetin kendi ülkesine kendi toplumuna karşı olma, düşmanlık yapma hakkı yoktur. Bir takım medya kuruluşları, akademisyenler, siyasetçiler işi gücü bırakmış terör örgütünün ve onun güdümündeki siyasi organizasyonun propaganda makinesi haline dönüşmüştür. Bunun demokrasi ile ilişkisi yoktur.

Terör olaylarının, bombalama hadiselerinin sorumlusu olarak bizi gösterecek kadar aklı ve vicdanını yitiren bu güya siyasetçi, aydın, medya mensubu, sivil toplum temsilcisi kesimler şunu iyi bilsinler; Cumhurbaşkanı olarak yüzde 52 oyla şahsımı bu makama getiren milletime karşı sorumluluklarım her şeyin önünde gelir.Hiçbir işe karışmayan, köşesinde oturan bir cumhurbaşkanı olsam başım hiç ağrımaz. Ama o zaman milletimin karşısına çıkacak yüzüm de olmaz.”     

BUNLAR MANKURTTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:  “Almanya Başbakanı Türkiyeye geliyor, kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp bir sürü yalan yanlış gerekçenin ardından ‘Gelmeyin, bu ziyaret Erdoğana ve Davutoğluna destek anlamı taşır diyor. Bu girişimin adı beşinci kol faaliyetidir. Bu girişimin içinde yer alanları ben birer mankurt olarak görüyorum. Daha da acısı bu güruhun önemli bir bölümünün kamu üniversitelerinde görev yapan, milletin kendilerine sağladığı imkanlarla refah içinde yaşayan kişiler olmalarıdır. Rahmetli Cemil Meriçin güzel bir sözü var; üstat diyor ki ‘Bu ülkeyi yaşanmaz bulanlar, bu ülkeyi yaşanmazlaştıranlardır. Bu güruh her gün televizyonlarda, gazetelerde, kürsülerde konuşur ama millette hiçbir karşılık bulamaz. Ondan sonra da ‘bu millet bizi anlamıyor diyerek kendi ülkesine ve toplumuna nefret besler.

Daha Fazla Haber