DİSİ ve TDP 19 Aralık'ta iki toplumlu festival düzenliyorlar

Demokratik Seferberlik Partisi DİSİ ve Toplumsal Demokrasi Partisi TDP ,  pazartesi günü Lefkoşa'da yaptıkları  toplantıda, 19 Aralık'ta iki toplumlu bir festival düzenleme kararı aldı.  DİSİ Başkanı...

Demokratik Seferberlik Partisi DİSİ ve Toplumsal Demokrasi Partisi TDP ,  pazartesi günü Lefkoşa'da yaptıkları  toplantıda, 19 Aralık'ta iki toplumlu bir festival düzenleme kararı aldı. 
 
DİSİ Başkanı Averof Neophytou, Toplumcu Kurtuluş Partisi lideri Cemal Özyiğit'e teşekkür etti ve görüşmelerinin, karşılıklı saygı ve anlayış esasında partiler arası ilişkileri güçlendirmeye yönelik bir ileri adım olduğunu kaydetti.
 
Kıbrıs sorunu ve adayı yeniden birleştirmek için yeni çabalar üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını açıklayan Neophytou, “Türkiye'deki seçimler arkamızda kalmıştır. Türkiye eğer ciddi ise hem Kıbrıslı Rumlar hem de Kıbrıslı Türkler için uygulanabilir ve karşılıklı fayda sağlayacak bir anlaşmaya varabiliriz” şeklinde konuştu.


 
Averof Neophytou, Kıbrıs'ta bir çözümün bölgedeki bütün ilgili taraflar üzerinde olumlu bir etkisi olacağını, Türkiye – AB katılım müzakerelerine yeni bir ivme kazandıracağını belirtti.
 
Çevirmen aracılığıyla konuşan TDP lideri Cemal Özyiğit de, DİSİ ile ideolojik farklılıkları bulunmasına rağmen, Kıbrıs'ta bir çözüm için aynı vizyonu paylaştıklarına dikkat çekti.
 
İki siyasi partinin müzakereler sürerken ortak faaliyetlerini görüştüklerini ve Türkiye'deki seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade eden Özyiğit, çözüme ulaşmanın ve sonucunda Avrupa Birliği'nin bir parçası olacak federal Kıbrıs'ı oluşturmanın önemli olduğunu vurguladı.
 
TDP lideri, çözümün iki bölgeli, iki toplumlu yönünün Kıbrıslı Türkler için önem arz ettiğini, müktesebattan kaynaklanan bazı muafiyetlerin/derogasyonlarına “bu hassasiyetleri korumak için ” mümkün olabileceğini  ifade etti.

DİSİ ve TDP arasında kararlaştırılan iki toplumlu festival, iki toplumu yakınlaştırmayı ve bir çözüme ulaşma çabalarında liderlere destek verilmesini amaçlıyor.

Daha Fazla Haber