Tarihi eserler kaderine terk edilmemeli

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı çevre duyarlı vatandaşlarımız, ülkemizde çevrenin her geçen gün bozulduğunu ancak çevrenin bozulması yanında tarihi eserlerin veya binaların da yok olmaya devam ettiğini kaydederek bize bir fotoğraf göndererek sitem ettiler.

Bize Mağusa’dan ulaşan vatandaşlarımız “Hem tarihi eserlere hem de kendi yaşadığımız çevreye hiç önem vermiyoruz. Yüzlerce turistin gelip görmek için can attığı yerler harabe halinde” diyerek bize gönderdiği fotoğrafta görüldüğü gibi tarihi hamamların otlar içinde kaybolduğunu ifade ettiler.

Daha bunun gibi birçok yerde tarihi eserin bakımsızlıktan dolayı yok olmaya yüz tuttuğunu kaydeden vatandaşlarımız “Bu tarihi binalar ülkemizin kültürel zenginlikleridir, ancak biz onlara sahip çıkmayıp kaderimize terk ettikçe ülkeye gelen turistlere gösterecek tarihi eser bulamayacağız” dediler.

Dünyada turistlerin sadece denize girmek için bir ülkeye gitmediğini, oranın tarihini ve kültürünü gözlemlemek istediğini belirten vatandaşlarımız, bu nedenle tarihi binalara herkesin sahip çıkması gerektiğini sözlerine eklediler.

Daha Fazla Haber