banner913
banner932
banner1032

Haberiniz olsun, bu yara kangrene dönüştü !


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 03 Temmuz 2024, 12:34

Eli kalem tutan, ağzı laf yapan sağduyu sahiplerinin işin başından beri gözler önüne serdiği TOPLUMSAL bir derin yaradır ama dinleyen kim!
Devlet kademelerinden emekli olan vatandaşlarla Sosyal Sigortalardan iane alanlar arasındaki maaş uçurumu giderek büyüdü. Makas açıldıkça açılıyor ama aldıran yok.
Nedendir bilirmisiniz ?
Çünkü kangrene dönmüş bu toplumsal yarayı hafifletme yetkisine sahip olanlar taraftır da ondan!
Yıllardır dillendirmeye çalışıyoruz, kimseler tınlamıyor!
Bu umursamazlığın altında yatan acı bir gerçek ise şu, sigorta emeklilerini örgütleyecek güçlü bir yapı yok ! Böyle bir yapının oluşması için istek var ama kimseler elini taşın altına koymuyor. Vakti evvelde bir oluşum yaratılmaya çalışıldı ama o da “fos” çıktı!
Bütün bu gelişmeler en çok da devleti yönetenlerin işine geldiği için sorunlar bir kulaktan giriyor, diğerinden çıkıyor.
Devlet emeklisinden talep edilmeyen bir uygulama son zamanlarda Sosyal Sigorta emeklisinden istenilir oldu!
Ağustos ayı sonuna kadar verilen sürede, sigorta emeklisi doldurulacak forma yanında Kimlik Kartı aslı ile birlikte fotokopisi de eklenerek Sigortalar Dairesine gidecek ve ıspat-ı vücut yapacak.
Çoğu Sigorta emeklisi yaşamış olduğu ağır iş tutma nedeni ile ya hastadır, ya da evinden çıkamaz durumdadır. Hele son zamanlarda mevsim normallerinin de üzerinde seyreden sıcak havalarda evden başını dışarıya uzatmak bile cesaret isteyen bir dönemde!
Pek iyi de nasıl olacak bu ıspat-ı vücut meselesi?
Daha mantıklı, insanları zorlamadan bir yol bulunamaz mı? Yoksa emir buyurdular, ya uyulacak, ya da maaşlar kesilecek!
Esasen sorunlar bununla da sınırlı değil. Bir türlü yoluna sokulmayan ilaç meselesi de var. Hasta hane kapılarında, her ay doktor peşinde, reçete yazdırma telaşında bir koşuşturmacadır sürüp gidiyor.
Sağlık sorunlarıyla pençeleşen bu insanlara yazık değil mi? İstenilen tüm formaliteleri yerine getirseniz bile havadan gerekçelerle sigortalıya ödenmesi gereken faturalar erteleniyor.
En yüksek pirimden emekliye ayrılan sigortalının, sıradan devlet kademesinden emekli olanla aldığı maaşı karşılaştırmak bile kangrene dönüşmüş bu toplumsal sorunu gözler önüne sermeye yeter de artar bile!
Hele bir bölümü asgari ücretinde altında maaş çeken sigortalının yaşam savaşı acınacak seviyelerdedir ama tok açın halinden nasıl anlasın?
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.