Köy 1974 Kıbrıs Harekâtı'ndan önce karma bir köy olup Rumlar çoğunluktaydı. Rumlar daha çok köyün doğusunda yaşamaktaydılar. Köydeki adı Ayluka olan kilisenin yapılış tarihi 1770'tir. Kilisede 1950'li yıllarda 14. yüzyıldan kalma Yunanca bir İncil olduğu da bilinmekte olup günümüzde bu İncil kayıptır.
Karpaz Yarımadası'nda bulunan köyün rakımı 105 metredir. Köyün kuzeyi fundalık, doğusu ise harupluk ve zeytinlik olup batısında bulunan düz araziye hububat ekilmektedir. Hayvancılık da önemli bir gelir kaynağıdır. 1974 sonrası köye Türkiye’den gelen göçmenler yerleştirilmiştir.
Yedikonuk köyü Yudi dağı’nın arkasında kalmakta olup,denize çok yakındır.
Yudi dağının ismi, tarih öncesine dayanan Yudi Efsanesi’nden gelmektedir.
Efsaneye göre Yudi dişiyle doğan bir bebekti. Annesinin memesini emerken kanatıyor ve sürekli ağlıyormuş. Yudi annesiyle yemek bulmak amaçlı yakınlardaki bir çiftliğe gitmiş. Annesi yorgunluktan ve açlıktan ölmüş. Çiftçinin biri Yudi’yi alıp büyütmüş. Yudi, sürekli dua ederek, Tanrı’dan hep birşeyler istermiş. Ayakkabısı yokmuş, ustası dua ederken işitip gece baş ucuna yeni ayakkabı koymuş. Çok çalışkanmış. Melekler de dualara destek verip, evlenmesini, mal mülk sahibi olmasını sağlamışlar. Ancak doymak bilmemiş bizim Yudi. O kadar doymak bilmemiş ve tatmin olmamış ki, Tanrı onu cezalandırmış ve taş yapmış. Söylendiye göre Yudi dağındaki taş, Yudi’nin taşlaşmış haliymiş.
YEDİKONUK KAYA MEZARLARI: Mezarların MÖ: 400 yıl ile MS: 200 yılları arasındaki Helenistik döneme ait olduğu bilinmekte. Bölgede bazı mezarların girişlerinin toprak kaymaları ile kapanabileceğini ve şinya türü bitkilerin mezarlarının üstünü örttüğü bilinmektedir.
1974 öncesi pınar suyunun isminin “Mersinaci” olduğunu belirten yaşlı köylüler, tüm köyün buradan su aldığını, suyun başında uzun kuyruklar oluştuğundan her köşe başına bir çeşme yapıldığını söyledi. Günümüzde bu pınar neredeyse kurumuştur.