2020 KKTC Ralli Şampiyonası tamamlandı

KuzeyKıbrıs Turing veOtomobilKurumu, düzenlediği 2020 KuzeyKıbrısRalliŞampiyonası’nıbuhaftasonualtıncıve son yarışıolan 1. Ayer Argün Anı Rallisi ÇağkanYapı İskele Sistemleri LTD. ana sponsorluğunda ve Tezgâh Cafe katkılarıyla Lefkoşa – Balıkesir’degerçekleştirdi. Ralli, 28 KasımCumartesigünü, yarışın başladığı yer olan Tezgâh Cafe önünde son buldu.
Tarihi Büyük Han,Kumarcılar Hanı gibi kültürel miraslarımızın arasından son teknolojilerleüretilmişyarışaraçlarınınbuluşmasıLefkoşa’ya ayrı bir renk kattı.Asmaaltı bölgesi ve civarında bulunanesnafiseyarışınstartınıvefinişiniizlemekiçinbölgeyegelenyüzlerceizleyiciilebereketlibirgüngeçirdiler.
KuzeyKıbrısrallicamiasınınsevilenismi Ayer Argünanısına 1. Ayer ArgünAnıRallisiadındagerçekleştirilenyarışa 16 ekipstartaldı. Çokçekişmelive süratli bir yarış olan yarışa hızlı başlayan Sadık Bilgimer-Mustafa Kandırmekanikarızayaşayarakyarışıtamamlayamadı. YineyarışınhızlıisimlerindenCahitYetkili-Harun Çakır, Barış Kalfaoğlu-Tasim Çetinkaya,Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Özerdem,Murat Aşık-Mehmet Mişon,Buğur Kambillili-Niyazi Yorgancıoğlu,Özhan Karaduman-Serdar Kumru, Güner ŞevketoğluHüseyin Evliya,Cevdet Alptürk-Hüseyin Yarkıner ikilileri mekaniksorunlardandolayıyarışıtamamlayamadılar. Mücadeleninbir an olsunbitmediğiyarışta, 6 Özel Etap sonucunda ancak 7 ekip finiş görebildi.

Yarışı, Genel Klasmanda; Edim Macila – Ayşe AlptürkMacilaikilisiyarışıbirincisıradatamamlarken, OktayÇocuk – HüseyinÇocukikilisiikinciveÇağkanBozalanlar – Mehmet Demirağikilisiiseyarışıüçüncüsıradatamamladı.
Sınıf 1'de; birinciEdimMacila – Ayşe AlptürkMacilaolurken, ikiliyiOktayÇocuk – HüseyinÇocukveüçüncüolarak İbrahim YolcuArgün – ŞerifeArgünikilisitakipetti. 
SınıfN'de; birinciÇağkanBozalanlar – Mehmet Demirağikilisiyarışıbirinciolaraktamamladı.  Sınıf 4'te MehmetaliYavaşoğlu – SinanYıldırımlarikilisiyarışıbirinciolaraktamamladı. 
Sınıf T2'de; SerhatKaraoğlan – ŞerefKaraoğlanikilisi,Gençler de iseAkayAkbil-ArkınŞevketoğluyarışıbirinciolaraktamamladı. Kadınlar Co-pilot kategorisindeisebirinci Ayşe Alptürk Macila oldu.Motor sporlarını sevin.