SORUN BİTMİŞTİR

“Kıbrıs Sorunu” bitmiştir. BM ile üçlü, beşli görüşme yapmanın faydası yok. Anlamı da yok… KKTC Devleti, tanınmamışlıktan kaynaklanan iç ve dış sorunları aşmak için tanınma yoluna girmelidir. Tanınma yoluna bir giriş yapmak için KKTC’nin tanınmasına sıcak bakan devletlerle ikili tanınma görüşmeleri başlatılmalıdır. KKTC’nin adını bile duymaya tahammülleri olmayan Rumlarla hiçbir görüşme yapılmamalıdır. Herkesin bildiği gibi, Rumlar, KKTC Devleti’nin ortadan kalkması için her türlü girişimi gerçekleştirmekten vazgeçmeyecektir. Rumların amacı, Kıbrıs adasındaki “iki toplumu” birleştirmek ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile “mutlu son”a ulaşmaktır.
Gerçekler ortada… Kökleşmiş KKTC Devleti yaşamını devam ettirecektir. Geriye dönüş yoktur. Rumlar bu gerçeği kabul etmeyeceklerine göre, KKTC Devleti, Hükümeti ve Halkı’nın çizilen yoldan bir tek geri adım atmaması gerekir. Gelirlerin düşük olması ve acayip pahalılıktan dolayı geçimini sağlamakta çok zorlanan KKTC Halkı, bu sorunları birlikte çalışarak çözmelidir. Bu zor dönemeçte birlik olmak şarttır. “Kıbrıs Sorunu”nun çözümü için herhangi bir görüşme yapmak büyük hata olur… İç sorunların Devletin tanınmamışlığından kaynaklandığını kabul etmek gerekir. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC’nin ayrı bir devlet olarak yaşamasının ve eninde sonunda tanınmasının tek garantisidir.
KKTC Devleti, Hükümeti, muhalefeti, siyasi partileri ve diğer örgütler sürekli tanınma hedefine yönelmelidir. Başarı, birlik olmakla gerçekleşecektir. Bugün, KKTC Halkının yaşadığı zorluklar, ancak tanınma ile ortadan kalkacaktır. İç sorunların çözümlenmesini tanınma ile ilişkilendirmek ve bu yolda sürekli girişimler gerçekleştirmek KKTC için tek çıkar yoldur.