KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR NEW YORK’A KARARLI GİDERKEN

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , New York’a gitmek üzere dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ayrıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri  Nikos Hristodulidis ile  Salı günü akşamı  New York’ta gayrı resmi bir akşam yemeğinde buluşacak..
Gayrı resmi akşam yemeğinin herhangi bir  gündemi olmayacak ve iki lider, sosyal ortamda görüş alış verişinde bulunacak. New York’a gitmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden  ayrılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hava limanında yaptığı açıklamada  “Bir Anlaşma  Bir Müzakere Olacaksa Mutlak Suretle  Egemenlik Hakkımızın Teslim Edilmesiyle Gerçekleşecektir” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tutumu çok açık ve nettir.  Bu tutuma göre
a)Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlaması asla ve asla mümkün değildir.
b)Kıbrıs Türk tarafının  Federal çözüm müzakerelerine onay vermesi kesinlikle söz konusu olamaz.
c)Kıbrıs Türk tarafının Egemen Eşitliği ve Eşit Uluslararası  statüsü tescil edilmeden ve tecrit kalkmadan müzakereler başlayamaz..
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın   New York’ta gerçekleşecek yemekte  yukarıda yer alan maddeleri bir kez daha seslendireceği çok açık ve nettir. KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar New York’ta bir kez daha yeni bir sayfanın açılmasının gerektiğinin altını çizecektir.
Yakın geçmişe dönüp bakacak olursak kısa bir süre önce New York’ta BM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da   “Federasyon Sürecinin Gerçekliğini Yitirdiğini” vurguladığı hatırlardadır.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  New York’ta gerçekleşecek akşam yemeğinde   Kıbrıs konusunda Federal çözüm dışında    ne yapılabileceğini  konuşmak için 4+1 formatında anavatanımız Türkiye ve Yunanistan’ın da katılımı ile yapılmasını gündeme getirdiği gayrı resmi görüşme önerisini de tekrarlaması beklenmektedir.
Her vesile ile Federal çözüm arayışlarının tükendiğinin altını çizen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar  “Eşit-İki” temelinde siyasi çözüme giden yolda  iş birliğine hazır olduğunun mesajını verdiği çok açık ve net olarak bilinmektedir.
14 Ekim tarihli  yerel basınımızda  yer alan habere göre New York’ta gerçekleştirilecek gayrı resmi üçlü görüşmeyi değerlendiren Milli  Mücadele Vakfı Başkanı Aziz  Gülbahar “Federal çözüme dönülmez. Ya İki Devletli Çözüm Olacak Ya Da  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyada hak ettiği yeri alma mücadelesini sabırla ve kararlılıkla devam ettirecektir” dedi.
Açıklamasında sayın Aziz Gülbahar;  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a,  iki devletli çözüm politikasını sürdürdüğü , resmi görüşmelere başlanması için  Egemen Eşitlik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Rum devleti ile uluslararası statüsünün eşitliğini tescil edecek kararlar alınması ve adımlar atılmasını, resmi görüşmelere başlanması için ön şart olarak talep etmeye devam ettiği sürece desteklerinin tam olacağını belirtti..
..Milli politika haline gelen iki devletli çözüm politikasından geri adım atılmaması gerektiğine işaret eden sayın  Aziz Gülbahar  “Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın  ortaya koyduğu  iki devletli çözüm modeli, resmi görüşmelere başlanmadan Egemen Eşitliğimizle  Uluslararası Statümüzün tescili yönünde kararlar alınması Kıbrıs Türkü’nün çıkarınadır, barışçı, gerçekçidir ve Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türkü’nün büyük çoğunluğunun talebini yansıtmaktadır..
..Türk tarafının Kıbrıs konusunda ortaya koyduğu iki devletli çözüm modeli, Rum tarafının  tutumu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda en akılcı, gerçekçi ve barışçı çözüm yoludur” .
Açıklamasında sayın Aziz Gülbahar, Kıbrıs sorunu ve Ersin Tatar’a yönelik açıklamalarından ötürü  Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne de eleştirilerde bulunarak “ Kimse Kıbrıs Türkü’nü , kendisini 1974 öncesine götürmeye  çalışan  Rumlara çanak tutanların ne yaptığını anlamayacak saf bir halk olarak görmesin” dedi..
..Açıklamasında sayın Aziz Gülbahar  “Sayın Ersin Tatar yeni  bir vizyonla çözüm yolları Rumlar tarafından tıkanan Kıbrıs konusuna çözüm için  yeni  yollar açmıştır. Federal çözüme dönülemez” ifadelerine yer verdi.
Keza açıklamasında sayın Aziz Gülbahar, Kıbrıs sorunu ve Ersin Tatar’a  yönelik açıklamalarından ötürü Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne de eleştirilerde bulunarak “Kimse Kıbrıs Türkü’nü , kendisini 1974 öncesine götürmeye çalışan Rumlara çanak tutanların ne yaptığını anlamayacak saf bir halk olarak görmesin” dedi..
Açıklamasında sayın Aziz Gülbahar,  “Sayın Ersin Tatar yeni bir vizyonla çözüm yolları  Rumlar tarafından tıkanan Kıbrıs konusuna çözüm için yeni yollar açmıştır. Federal çözüme dönülemez” ifadelerine yer verdi.
Sonuç olarak; Kıbrıs Türk halkına düşen görev birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bağımsız ve egemen devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatmak ve tanınmasını sağlamaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sen Çok Yaşa..