ANKARA’ DA KIBRIS BARIŞ HAREKATI PARKI AÇILIŞI VE ÖNEMİ

10 Ekim tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan haberlere göre; Ankara Keçiören Belediyesi tarafından 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl dönümü dolayısıyla Keçiören Sancaktepe Mahallesi’nde inşa edilen Kıbrıs Barış Harekatı Parkı,   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş, Keçiören  Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Güzelyurt  Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıs Gazilerinin katılımı ile  törenle  açıldı..
.. Keçiören Belediye Meclisi’nin 31.07.2024 tarih ve 1411012 sayılı kararı ile, ‘Kıbrıs Barış  Harekatı’ olarak  isimlendirilen Park, 08 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen törenle  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açılmıştır.
Açılış konuşmalarını Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Konuşmasında Mansur Yavaş şunları söyledi:
“Bugün burada  Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı dolayısıyla Barış Harekatı Parkı açılıyor. Elbette gelecek nesillere, bu destansı mücadelenin iletilmesi, hatırlatılması amacıyla bu park çok önemlidir. Çünkü yaş itibarıyla o günleri yaşamış birisi olarak o günkü kıt imkanlarla bunu başarmak gerçekten çok önemliydi. Şimdi çok daha iyi imkanlarla en azından Silahlı Kuvvetlerimizle gücümüz çok daha iyi durumda”..
.. “Bugün biz burada Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin  50. Yılında Kıbrıs Barış Harekatı Parkımızın açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz”  diyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan:
“Bu özel günü şanlı tarihimizin  bir yansıması olup bağımsızlık yolunda verilen mücadeleyi ebediyen yaşatacak bir sembol olarak görmekteyiz.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı  da burada minnet ve rahmetle anıyorum.  Aramızda bulunan gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Kıbrıs Barış Harekatı  Parkımız destansı mücadelenin simgesi olarak kalacak, bu açtığımız parkımıza göz bebeği gibi bakacağız” dedi.
..Gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında da KKTC Cumhurbaşkanı Tatar  “50. Yıl dönümünde Kıbrıs Barış Harekatı Parkı olarak  adlandırılan ve Keçiören Belediyesi’nin  çalışanları tarafından hazırlanan bu parkın böylesine anlamlı bir ismi taşımasının kıymetinin  ne kadar büyük olduğunu bütün Türkiye ile buradan paylaşmak istiyorum” dedi.
Netice itibarı ile Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediyeler takdim ettikten sonra Kıbrıs Barış Harekatı Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi..
Ama  ne yazık ki aramızda bu girişimi hazmedemeyenler vardır,  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  Ankara Keçiören’de Kıbrıs  Barış Harekatı  Parkı’nın  açılışına  katılmasını  küçümseyeler vardır, kabullenemeyenler vardır!..
Konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Ankara Keçiören’de Kıbrıs  Barış Harekatı Parkı’nın açılışına katılmasını küçümseyenlerin,  Barış Harekatı’nda şehit düşenlere ve Gazilere saygısızlık yaptığını söyledi..
Keçiören Belediyesi’nin daveti üzerine, çok önceden belirlenen bir program için  Ankara’ya gittiğini kaydeden  KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar, başkentin önemli bir bölgesinde böyle bir parka “Kıbrıs Barış Harekatı Parkı” adının verilmesinden gurur duyduğunu söyledi..
.. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılışta yer alan  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a da teşekkür etti..
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Mansur Yavaş’ın açılışta yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması artık yakındır. Kıbrıs Türk Halkının bağımsızlığının  ve özgürlüğü çok kıymetlidir” şeklindeki sözlerinden de memnun olduğunu vurguladı..
..Park açılışında  Kıbrıs Gazilerini de görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Bir kez daha Kıbrıs gazilerimizi şükranla selamlıyorum, şehitlerimizi rahmetle anıyorum..
..‘Ülkede kriz varken park açılışına gitti’  diyerek bu ziyareti  küçümseyenler, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nda şehit düşenlere ve gazilere büyük saygısızlık yapmaktadır” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, parkın gelecek nesillerin bilinçlenmesi açısından da faydalı olacağını dile getirdi..
..Fazilet Özdenefe’nin anayasal görevini yerine getirmemesi ve  meclisi açmaması nedeniyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ndeki konuşmasını kısa kestiğini ve ülkeye dönme kararı aldığını hatırlatan  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde konferans ve fahri doktora töreni, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde konferans, sivil toplum örgütleri, iş insanları ve basın kuruluşlarıyla  görüşmeleri de iptal ettiğini söyledi..
..KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iptal edilen ziyaretlerden dolayı  Samsunlulardan ve  Trabzonlulardan özür  diledi..
Sonuç olarak; Kıbrıs Türk halkı bugünlere hiç de kolay gelmedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda, Kıbrıs Türk halkı, anavatanımız Türkiye şehitler verdi, gaziler verdi. Bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimizi  ve gazilerimizi saygı ile selamlıyorum.
Kıbrıs Türk halkına düşen  görev birlik ve beraberlik içinde hareket ederek  bağımsız ve egemen devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve tanınmasını sağlamaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sen Çok Yaşa..
 
Kaynak: https:/www.keciorn.bel.tr/kibris_baris_harekatı_parki_cumhurbaskani_ersin_tatarin_acildi_2639-haber.html