banner913
banner932
banner1032

"Çözüme odaklandık"

banner1020

Rum Meclis Başkanı Dimitriu, siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde Kıbrıs sorununun çözümüne odaklandığını vurguladı

banner1045
"Çözüme odaklandık"

banner971
Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri İrfan Siddiq ile bir araya geldi.
Güney'de yayımlanan Haravgi gazetesi, meclisten yapılan açıklamaya dayanarak Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun, görüşme sırasında Rum tarafının,  BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirlendiği gibi siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde Kıbrıs sorununun çözümüne odaklandığını dile getirdiğini yazdı.
Habere göre görüşme sırasında iki ülke arasındaki sıkı ilişkilerin teyit edilmesiyle birlikte bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi de ele alındı.
İngiliz Yüksek Komiseri Siddiq, Kıbrıs sorununa BM çerçevesinde çözüm bulunmasına yönelik çabalara verdiği desteğin, Birleşik Krallık’ın ve buna bağlı olarak yeni hükümetin yıllara dayalı pozisyonunu teşkil ettiğini ayrıca ülkenin; bu gidişat için çalışmaya da devam edeceğini belirtti.
Dimitriu ve Siddiq görüşmede ayrıca Orta Doğu’daki gelişmeler üzerine de görüş alış verişinde bulundu.
Öte yandan Alithia gazetesi  İngiliz Milletler Topluluğu(Commonwealth) Parlamenterler Birliği Genel Sekreteri Stephen Twigg ile internet üzerinden çevirim içi (online) bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.
Ηabere göre Dimitriu ile Twigg arasındaki görüşmede, taşınmasının gerekli görülmesi halinde  Commonwealth Parlamenterler Birliği merkezinin Güney Kıbrıs’a taşınması olasılığına ilişkin olumlu yanıt ele alındı.
Dimitriu, Parlamenterler Birliği’nin, diplomasisi konularındaki çalışmaları nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirirken Güney Kıbrıs’ın demokratik ilke ve değerler tamamen bağlı olduğunu ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.