banner913
banner932
banner1032

“Kısıtlamaları kaldırın”

banner1020

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC'ye yönelik hukuki temelden yoksun siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet etti

banner1045
“Kısıtlamaları kaldırın”

banner971
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye geldi. TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, saat 13.10’da KKTC havaalanına indi.
Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığının baki olduğunu dosta düşmana haykırdığımız Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümünü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Uluslararası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle KKTC ile yalnızca Türkiye’ye doğrudan uçuşlar gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan “Pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir." dedi.
Erdoğan şöyle devam etti:
"Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını teslim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek, hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. 'Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil, eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin' çağrımı yineliyorum."
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.