banner913
banner932
banner1032

''Tatar ve Üstel'in siyaseti bizi tehlikeye götürüyor''

banner1020

CTP Milletvekili Akansoy, Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel’in siyasetinin Kıbrıs Türk toplumunu büyük tehlikelere sürüklediğini vurguladı

banner1045
''Tatar ve Üstel'in siyaseti bizi tehlikeye götürüyor''

banner971
CTP Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in mevcut siyasetinin Kıbrıs Türk toplumunu büyük tehlikelere sürüklediğini vurguladı.
Akansoy, hükümetin, yatırımcıları adeta uçuruma sürüklediğini ifade ederek, “Yürüyün da gorgmayın arkanızdayım” açıklamaları ve Rum mülklerine verilen tapuların KKTC devleti güvencesi altında olduğunu iddia etmenin boş bir çaba olduğunu dile getirdi.
TMK’nın amacının, mülkiyet sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ekseninde çözmek olduğunu belirten Akansoy, Taşınmaz Mal Yasası’nın, iki kesimlilik ve iki toplumluluk ilkelerini gözettiğini ve komisyonun mülk sahiplerinin taleplerini bu çerçevede yerine getirdiğini ifade etti. Akansoy, şu anda KKTC'yi tanıyan veya tanımayan hiçbir devletin bu güvenceyi veremeyeceğini belirtti.
AFİK Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney Kıbrıs’ta tutuklanması olayına da değinen Akansoy, atanmış hükümet yetkililerinin bu durumu yanlış yorumladığını ve aklı selim bir strateji geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Akansoy, Kıbrıs Rum egemenlerinin mülkiyet ve diğer alanlarda Kıbrıs Türk toplumunu sıkıştırmasının kabul edilemez olduğunu, ancak Tatar ve hükümetinin çözümü reddederek bu oyuna kapı araladığını ifade etti.
Akansoy, çözümün parametrelerinin açık olduğunu ve mevcut siyasetle iç birliktelik ve güven ortamı yaratmanın imkansız olduğunu söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.