banner913
banner932
banner1032

UBP örgüt seçimlerinde şok iptaller

banner1020

banner1045
UBP örgüt seçimlerinde şok iptaller

banner971
Ulusal Birlik Partisi (UBP) içinde yapılan örgüt seçimlerine ilişkin mahkeme sonuçları kesinleşti. Mahkeme, çeşitli nedenlerle iptal edilen toplam 11 seçimin sonucunu duyurdu. UBP tüzüğüne aykırı yapılan seçimlerin yanı sıra üyelik yapılarındaki ve oy kullanma süreçlerindeki sorunlar, iptallerin gerekçeleri arasında yer aldı.
Mahkeme, Lefkoşa Kadın Kolları başkanlık seçimi ile birlikte, Mağusa Sakarya, Dipkarpaz Ersin Paşa Mahallesi, Sancarpaşa Mahallesi, Ergenekon, Hamitköy, Adaçay, İskele Polatpaşa Mahallesi, Alaniçi ve Dikmen seçimlerinin tamamen iptaline karar verdi. İptal gerekçesi olarak, seçimlerin UBP tüzüğüne aykırı olarak yapılmış olması ve 16 Ocak 2024 sonrası partiye üye olan kişilerin oy kullanmasının tüzüğe uygun bulunmaması gösterildi.

UBP: “Davalarla ilgili basına yanlış bilgiler servis edildi”

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi, “bazı örgüt başkanlarının seçimleri hakkında basına yanlış bilgiler servis edildiğini” kaydetti.
UBP’den yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan “UBP’de mahkemelik olan örgüt seçimleri iptal edildi. Mahkeme seçimleri tüzüğe aykırı buldu” şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunun “Davanın esası neticelenene kadar seçilen örgüt başkanları yetkilerini kullanamaz” şeklinde geçici bir ara emri kararı olduğu ve davaların esasının henüz görüşülmediği kaydedildi.
Adı geçen örgüt seçimlerinin sonucunun 21 Eylül’de yapılacak olağan kurultaya herhangi bir etkisi olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu tür mesnetsiz haberlerle, kurultayımıza gölge düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışanlara yönelik gerekli yanıt, 21 Eylül’de üyelerimiz tarafından verilecektir. Örgüt seçimleri ile ilgili olarak partimiz yetkili kurulları, kurultay sonrasında, hiçbir üyemizi ve örgüt başkanımızı mağdur etmeyecek şekilde gerekli çalışmalar yürütecek ve adımları atacaktır. Bu vesileyle 21 Eylül 2024 Saat 10.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda demokrasi şölenimize tüm üyelerimizi ve halkımızı bekliyoruz”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.