Sürat ve takla atan araçlar

Abone Ol

İnsanoğlu direksiyona geçtiği zaman bir yarış atı kadar hızlı, hırslı ve çabuk koşucu olmasını kendi psikolojik yapısından gelen itici güce bağlı kalarak arzu eder.

Hız limitleri yükseldikçe, bir yandan otomotive endüstrisi bir birinden hızlı AEO DİNAMİK yapılara yöneldi. Diğer yandan ciddi tehlikesi ve hız artışı ile olumlu orantılı zarar artışları karşısında yöneticiler motorlu araçların kullanılmasından doğan sonuçları inceden inceye değerlendirme yapma çabası içindedir. Bütün istatistiki değerlendirmelerde ortak bir görüş saptanmıştır. Meydana gelen trafik kazalarında başta yer alan kaza sebebi aşırı hızdır. Kazayı önleyici her tedbir hız artışına paralel olarak daha başarısız kalmaktadır.

Hız arttıkça; örneğin: durma mesafesi uzamaktadır. Direksiyonda yapılacak bir kaçınma hareketi başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Öndeki aracı takipte hatalı davranışlar artmaktadır. Hız motorlu aracın doğal yeteneğidir.

Karayollarında hız kısıtlaması getirmek yeterli değildir. Hız kısıtlamasının etkili olabilmesi için teknik elektronik imkanları polisimizin eline, emrine tahsis etmek zorundayız. Hız kontrollerinin en etkili tamamlayıcısı olan telsiz irtibatları en yaygın şekilde kurulmalıdır.

TAKLA ATAN ARAÇLAR

Trafik kazalarının nedenlerine baktığımızda, bunlar arasında yol bozuklukları ve hava koşullarıdır. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının ardından yapılan aşırı hız, direksiyon hakimiyetini kaybetme ifadeleri gibi genel yorumlar kazaların oluş sebeplerini açıklamakta yetersiz kalmakta. Zihinlerdeki soru işaretlerini artırmaktadır. Meydana gelen kazaların sebepleri iki kelimeyle açıklanabilecek kadar basit değildir.

Kazalarda araçların takla atmaları birçok sebepler dayanmaktadır. Örneğin; frenlerin eşittutmaması, yolun kaygan olması, yollardaki su birikintileri araçları kaymasına ve takla atması ile sonuçlanmaktadır. Surat yolları kısaltmaz ömrü kısaltır. Herkese kazasız bir yaşam dileğiyle …

2017 YILINDA LEFKOŞA VE ÇEVRESİNDE MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ KAZALARIN TABLOSU

LEFKOŞA

ÖLÜ SAYISI

12 Ocak 2017 Dr. Fazıl Küçük Bulvarı

1 ölü

10 Şubat 2017 Ercan-Gaziköy yolu

1 ölü

18 Şubat 2017 Lefkoşa-Girne anayolu Olivia Sitesi önü

1 ölü

10 Mart 2017 Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Alayköy sanayi bölgesi girişi

1 ölü

4 Mart 2017 Özker Özgür Caddesi

1 ölü

27 Nisan 2017 Girne anayolu

1 ölü

28 Mayıs 2017 Yonca kavşağı

1 ölü

10 Haziran 2017 Alayköy-Lefkoşa anayolu

1 ölü

5 Haziran 2017 Lefkoşa otobüs terminali

1 ölü

24 Haziran 2017 Lefkoşa-Mağusa anayolu Düzova yakınlarında

1 ölü

11 Temmuz 2017 Hamitköy Barajı

1 ölü

23 Temmuz 2017 Lefkoşa-Mağusa anayolu

1 ölü

  • Başkent trafiğinin geleceğini varsın değer bilen halkım versin !!!