banner913
banner932
banner1032

Bülent Arınça suikast iddiasına takipsizlik

banner1020

Savcı takipsizlik kararı verdi, polisler için soruşturma başlatıldı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça suikast iddiasıyla 5.5 yıl önce başlatılan ve devletin en gizli bilgilerinin olduğu Genelkurmayın Kozmik odasına...

banner1045
Bülent Arınça suikast iddiasına takipsizlik

banner971

Savcı takipsizlik kararı verdi, polisler için soruşturma başlatıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça suikast iddiasıyla 5.5 yıl önce başlatılan ve devletin en gizli bilgilerinin olduğu Genelkurmayın Kozmik odasına kadar uzanan soruşturmada Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük takipsizlik kararı verdi.  Savcılığın, 30 şüpheli için takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.
Olay günü Arınçın evinin bulunduğu bölgede araç içerisinde yakalanarak, gözaltına alınan Albay Erkan Y. B. ile Binbaşı İbrahim G. hakkında, Albay Baki K.yı yasadışı takip ettikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma ise ayrılarak Askeri Savcılığa gönderildi. Savcılığın, bazı polisler hakkında, Sahte belge düzenlemek,  İlgisiz kişilerin telefonlarını usulsüz dinleme ve olmayan ihbarla işlem yapmak iddialarından dolayı ve ayrıca Kozmik odaya girebilmek için kumpas kurdukları iddiasıyla soruşturma yürüttüğü de anlaşıldı.

KOZMİK ODADA 26 GÜN SÜREN€ˆARAMA

Ankara Başsavcılığının yürüttüğü kozmik oda operasyonu 19 Aralık 2009da ABDden gelen bir ihbar üzerine başladı. Polis, Arınçın oturduğu Çukurambar semtinde, Seferberlik Bölge Başkanlığında görevli Albay Erkan Y. B. ile Binbaşı İbrahim Gyi Arınça suikast iddiasıyla gözaltına aldı. Erkan Y. Bnin cebinden düştüğü iddia edilen bir kağıdın üzerinde Arınçın ev adresinin yazdığı, kullandıkları araçtan da hükümet üyeleri ve TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahinin adreslerinin yer aldığı bir kroki çıktığı iddia edildi. Subayları bu notu yutmak istedikleri de iddialar arasındaydı.  Soruşturmayı yürüten eski özel yetkili savcı Mustafa Bilgili, Seferberlik Tetkik Kurulundaki 2 kozmik odada, hkim Kadir Kayan aracılığıyla 26 gün süren arama yaptırdı. Devletin mahrem bilgilerinin tutulduğu belgeler, TSK€ˆve sivil mahkemede saklandı. Askerlerin tutuklama talebi mahkemece reddedildi.
Arınç Ahmak olmayan bu olayı basit göremez demişti
Bülent Arınç, suikast iddialarının basına yansıdığı günlerde, Bana karşı işlendiği iddia edilen bir olay ve suç varsa ve kişiler belliyse, o kişiler, o kurumların (Genelkurmay) mensubu iseler, belki o kurumdan birisinin Sayın Başbakan Yardımcım geçmiş olsun. Böyle bir olay var ama… demeleri gerekirdi. Böyle bir arama olmadı. Ahmak olmayan bu olayı basit göremez demişti. Ancak aynı Arınç, 17 Aralık sürecinden sonra tavır değiştirmiş ve şu yorumu yapmıştı: Acaba benim üzerinden bir operasyon mu yaptılar? Yani kozmik odaya girmeleri gerekiyordu da böyle bir ciddi olayı kamuflaj aracı olarak mı kullandılar…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.