banner913
banner932
banner1032

Dilruba Kayserilioğlu için 7.5 ay hapis cezası

banner1020

banner1045
Dilruba Kayserilioğlu için 7.5 ay hapis cezası

banner971

Türkiye’de sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu dün hakim karşısına çıktı. Dilruba Kayserilioğlu  7.5 ay hapis cezası verildi. Halka aşağılama suçundan ceza alan  Dilruba Kayserilioğlu kin ve düşmanlığa sevkten beraat etti. Hükmün açıklanması geri bırakıldı, Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek. 

Hapis kararı sonrası Kayserilioğlu, "Verilen kararla ilgili avukatlarım bir üst mahkemeye gideceğiz. Suçsuz olduğuma inanıyorum, bundan bir an bile şüphem olmadı. Avukatlarım da gerekli açıklamaları yapacak. İfade özgürlüğü kapsamında düşüncelerimi belirttim. Suçlu olduğumu hiçbir zaman düşünmedim. Gerekeni hukuk önünde aramaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.  

Kayserilioğlu'nun avukatı Hüseyin Yılmaz, "Müvekkilimizin suçsuz olduğuna, fikrinin açıklamasının cezalandırılamayacağını düşünüyoruz. Bu mücadelede önce iç hukuk yolları tüketeceğiz. Akabinde AİHM'e kadar götüreceğiz. Bir soruşturma daha devam ediyor" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.