banner913
banner932
banner1032

Merkez Bankası, frene basmadı

banner1020

TC Merkez Bankası, politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı

banner1045
Merkez Bankası, frene basmadı

banner971
TC Merkez Bankası dünkü toplantısında politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 40'a yükseltti. Artış miktarı, piyasa beklentisinin üzerinde oldu.
Piyasada ortalama beklenti, dün faizin 250 baz puan artırılacağı yönündeydi.
Açıklamada, faiz artışlarında sona yaklaşıldığına işaret edilerek “Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirmiştir. Bu çerçevede, parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır” denildi.
Açıklamada ayrıca “Kurul, faiz kararlarının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek miktarsal sıkılaştırma kararları almayı sürdürecektir” ifadeleri yer aldı.
Kararın hemen öncesinde 28,83 TL seviyesinde olan dolar/TL kuru, kararı sonrasında 28,60’a kadar geriledikten sonra tekrar yükseldi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.