banner913
banner932
banner1032

Pilot yanlış haritayı alınca...

banner1020

THYnin İstanbul-Oslo seferini yapan TK-1753 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağı saat 14.30da Atatürk Havalimanından kalkış yaptı. Uçak kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra, kaptan pilot, Jeppesen adı verilen...

banner1045
Pilot yanlış haritayı alınca...

banner971

THYnin İstanbul-Oslo seferini yapan TK-1753 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağı saat 14.30da Atatürk Havalimanından kalkış yaptı. Uçak kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra, kaptan pilot, Jeppesen adı verilen ve tüm havalimanlarının yaklaşma ve krokilerinin bulunduğu uçuş haritasını yanlış aldığını fark etti. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönmek istediğini söyledi. Pilot, deniz üzerinde yakıt azaltarak kalkışından yaklaşık 1 saat sonra Atatürk Havalimanına iniş yaptı.

Pilotun doğru haritayı almasının ardından, THY uçağı Oslo seferini yapmak üzere yeniden havalandı.

Konuyla ilgili olarak THYden yapılan açıklamada, İlgili seferde teknik nedenle uçak değişikliğine gidilmesi üzerine, sefere verilen yeni uçağa yüklemenin unutulduğu belirtildi.

İbrahim YILDIZ / İstanbul, (DHA)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.