banner913
banner932
banner1032

TBMM Genel Kurulunda Fidan tartışması

banner1020

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. bölümü üzerindeki görüşmelerde,...

banner1045
TBMM Genel Kurulunda Fidan tartışması

banner971

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. bölümü üzerindeki görüşmelerde, Fidanın yeniden MİT Müsteşarlığına getirilmesi grup başkanvekilleri arasında tartışmaya neden oldu.

Yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Gök, Bu memleketin çivisi çıktı diyerek, Anayasanın, yasaların, teamüllerin çiğnendiğini, Ak Parti nin arzularını hayata geçirmek için her şeyin alt üst edildiğini savundu. MİT Müsteşarı Fidanın, AK Partiden aday adayı olmak için istifa ettiğini anımsatan Gök, şöyle konuştu:

MİT gibi çok özel kurumun başındaki kişinin tarafsızlığını her zaman koruması gerekir. Anlaşılıyor ki bugüne kadar MİT, AKP ile iç içe, muhalefete karşı düzmece, her türlü sahte belgeleri üreterek, muhalefeti sindirmek için AKPnin arpalığı haline getirilmiştir. İstifa etmiş Fidanın tekrar MİT Müsteşarlığına atandığını öğreniyoruz. Bu resmen kepazeliktir. Böyle bir tabloyu Türkiye taşıyamaz. Türkiye AKPnin babasının çiftliği değildir. Fidanın tekrar atanması kabul edilebilir durum değildir.

ÖZÜR ÇAĞRISI


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gökün kepazelik ifadesini şiddetle kınadığını belirterek, Gökü özür dilemeye çağırdı.

Bu ifadenin Meclisin mehabetine yakışmadığını belirten Ünal, Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden bürokratlar, aday yapılmadıklarında, tekrar görevlerine iade edildiklerinde biz buna kepazelik mi diyoruz? Burada hukuki olmayan ne var? Bir bürokrat aday adayı oldu, adaylığını geri çekti. Başbakanlık da hukuk çevresinde görevine iade etmiştir diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise Fidanın, AK Partinin adını zikrederek milletvekili aday adayı olmak için MİT Müsteşarlığından istifa ettiğini anımsattı.

Siyasi Partiler Kanununa göre, görevlerinden istifa eden rütbeli askerlerin, istifa ettikten sonra vazgeçmeleri ya da seçilemedikleri halde eski görevlerine dönmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Halaçoğlu, MİT Müsteşarı bunun içinde değil ama aynı hüviyeti taşıyor. Bu görevinden siyasi parti adı anarak ayrılması nedeniyle tarafsızlığını yitirecek nitelik kazanmıştır. Tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi MİT müsteşarlığına gelemez dedi.

Fidanın tekrar MİT Müsteşarlığına getirilmesinin Anayasaya aykırı olduğunu öne süren Halaçoğlu, Siyasallaşmış MİTin diğer siyasi görüşte olanlara hangi tavırda bulunacağını şimdiden söylememiz mümkündür. Fidanın tekrar getirilmesi kabul edilemez diye konuştu.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.