banner913
banner932
banner1032

Yıldız Sarayı ile mesaj Rusyaya

banner1020

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Merkeli Yıldız Sarayında ağırlaması Rusyaya verilen bir mesaj olarak yorumlandı. Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Bu, Erdoğanın ince düşüncesinin bir karşılığıdır dedi. Haber Merkezi “BU...

banner1045
Yıldız Sarayı ile mesaj Rusyaya

banner971

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Merkeli Yıldız Sarayında ağırlaması Rusyaya verilen bir mesaj olarak yorumlandı. Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Bu, Erdoğanın ince düşüncesinin bir karşılığıdır dedi.

Haber Merkezi

“BU RUSLARI TEHDİTTİR”

- Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu: “Abdülhamid padişah olunca devleti Yıldız Sarayından yönetmeye başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Yıldız Sarayını seçmensinin tarihteki Sultan Abdülhamid ve II. Wilhelm ilişkisine atıf olarak Merkele hatırlatma yapma adına seçmiş olabileceğini düşünüyorum. Bu noktada II. Wilhelm hatırlatması ve Osmanlı Almanya ilişkilerine bir atıfta bulunulması, aslında Erdoğanın ince düşüncesinin bir karşılığıdır. Erdoğan, Almanlarla ile yakınlaşarak Ruslara karşı elindeki kartlarını güçlendiriyor. Bu aynı zamanda Rusyaya da bir tehdittir.

‘TÜRKİYE AYARLARINA DÖNÜYOR

- Araştırtmacı-yazar Müfit Yüksel: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkeli Yıldız Sarayında ağırladı. Çünkü artık ‘Türkiye imparatorluk ayarlarına dönüyor şeklinde bir mesaj verilmek istenmiş olabilir. Bunun yanında tarihte Abdülhamidin Alman Kayzeri 2. Wilhelmi burada ağırlamış olması da geçmişteki Alman Türk ilişkileri üzerinden dünyaya özelde de Rusyaya bir mesaj şeklinde algılanabilir.”

117 SENE SONRA İLK

- Tarihçi, araştırmacı-yazar Dr. Ahmet Anapalı: “1898 senesinde Osmanlı hükümdarı 2. Abdülhamid Han devleşen İngiltereye karşı Alman kozunu devreye soktu ve Osmanlı-Alman yakınlaşması gerçekleşti. Bu yakınlaşmanın adresi Abdülhamit Hanın sarayı olan Yıldız Sarayı idi.Aradan 117 sene geçmesine rağmen sanki hiçbir şey değişmedi ve dünya ve Ortadoğu bölgesine patronluk yapmaya çalışan İngiltereye karşı 2. Abdülhamid Hanın torunu Cumhurbaşkanı  Erdoğan yine bir Alman yöneticisi olan Angela Merkeli Yıldız Sarayında karşıladı.Ne diyelim tarih galiba gerçekten tekerrürler bütünü.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.