banner913
banner932
banner1032

Olimpiyatlarda Imane Khelif için cinsiyet tartışması

banner1020

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks branşında Imane Khelif tartışması yaşanıyor. Geçtiğimiz sene cinsiyet uygunluk testini geçemeyen Cezayirli Imane Khelif'in İtalyan rakibi Angela Carini'ye 46. saniyede havlu attırmasının ardından tartışmalar yeniden alevlendi

banner1045
Olimpiyatlarda Imane Khelif için cinsiyet tartışması

banner971
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bu kez bambaşka bir tartışmayla gündemde. Cezayirli boksör Imane Khelif için bugünkü karşılaşma sonrası 'cinsiyet' tartışmaları tekrar alevlendi.
2023 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda cinsiyet uygunluk testini geçemeyen ve organizasyondan diskalifiye edilen Imane Khelif'in, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kararıyla yarışmasına izin verildi.
Cezayirli Imane Khelif dün İtalyan rakibi Angela Carini'ye 46. saniyede havlu attırdı ve çeyrek finale yükseldi.
Angela Carini ise maçın ardından yaptığı açıklamada "Hayatım boyunca bu kadar sert bir yumruk yemedim. Maç hakkındaki kararı Uluslararası Olimpiyat Komitesi verecek" ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili konuşan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise "Çok üzgünüm. Dün Carini ile konuştuğumda bana savaşacağım demişti. Bu beni çok heyecanlandırmıştı. Bu tür şeylerde adanmışlık, kafa ve karakter de kesinlikle önemlidir ancak eşit şartlarda rekabet edebilmek de önemlidir ve benim bakış açıma göre dengeli bir eşleşme değildi" ifadelerini kullandı.
Öte yandan milli sporcu Busenaz Sürmeneli ve Imane Khelif, çeyrek finalde rakiplerini yenmeleri durumunda yarı finalde eşleşecek.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.