Uyuşturucu kullanımını gizlemek felaketlere davettir!

<p class="MsoNoSpacing"><span lang="EN-US">Ülke gençliğinin başına bela olan madde bağımlılığıyla ilgili olarak yapılan araştırmalar sonucunda oranların gittikçe yükselmekte olduğu ortaya çıktı!</span></p> <p class="MsoNoSpacing"><span...

Abone Ol

Ülke gençliğinin başına bela olan madde bağımlılığıyla ilgili olarak yapılan araştırmalar sonucunda oranların gittikçe yükselmekte olduğu ortaya çıktı!

Uyuşturucuyla Mücadele Komisiyonu kurduk,

okullarımızdaki tedrisatlarda uyuşturucunun ne denli zararlı olduğunu okuttuk ama kullanımdaki tırmanışı yinede durduramadık!

Hep neden aradık, birbirimizin yüzüne bakarak” neden?”diye sorduk!

Ne varki uyuşturucunun gençler arasındaki kullanım tırmanışının en önemli nedeninin biz aileler olduğumuzu, bunda en büyük sorumluluğun, en büyük payın ailelerde bulunduğunu her nedense unuttuk!

Çocuğun her dediğini iki etmemekle, sırtını pek, karnını tok tutmakla, harçlığını bol tarafından vermekle, görevlerin yerine getirildiğini sanmak hataların en büyüğü olur.

Bunun tam tersi ekonomik zorluklar içinde çocuğunuza arzu edilen boyutta harcama yapamaya da bilirsiniz.

Ne var ki öyle ya da böyle en büyük görev çocuğumuza her koşulda ilgiyi eksik etmemektir.

Çocuklarıyla ilgilenen aileler, çocuklarında oluşan değişiklikleri hemen fark etme ayrıcalığına sahiptir!

Bakışlarından, yemesine içmesine, evin dışında geçirdiği zamanların vaktine , uzunluğuna, kısalığına, düşüp kalktığı arkadaşlarının durumuna varıncaya kadar alakalı olan veliler çocuklarında , “varsa” olan değişikliği tespit eder !

Tespitten sonra uzman kimselerlede istişare ederek, bunun , yani kullanıyorsa uyuşturucunun nasıl bertaraf edilebileceğine karar verilir!

Çocuğunun uyuşturucu kullandığının öğrenilmemesi, kolu, komşuya, eşe, dosta akrabaya rezil olmamak adına uyuşturucu kullanımının gizlenmesi çok daha büyük sorunları davet eder hatta o genci ölüme kadar sürükler!

Küçücük adamızda  yaşadığımız canlı örneklerle, nelerin yaşandığını, nelerin olduğunu hepimiz biliyoruz.

Araştırma sonuçları, gençliğe adım atıldığı Lise yıllarının, uyuşturucu kullanımının en üst seviyeye geldiği yıllar olarak tanımlanıyor.

Bu tespit, mücadelenin nerede ve nasıl yapılması gerektiğini bir anlamda ortaya çıkarıyor.

Uyuşturucu alışkanlığına başlamadan, hatta deneme teşebbüsünde dahi bulunmadan uyuşturucuya karşı verilecek mücadelenin daha kolay bir mücadele olacağı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durumdur!

Bu bakımdan gelecek nesillerin sağlıklı nesiller olarak yetişmesine olanak yaratmak için ailelerin çocuklarına gösterecekleri ilgi yanında devlet politikalarının da ailelerin göstereceği gayreti tamamlayıcı mahiyette olması gerekmektedir!

Bu nedenle uyuşturucuyla ilgili her etkinlikte kulağa hoş gelen hatta zaman, zaman ümitlendiren söylevlerdeki içeriklerin hayata geçirilmesi için develtin ciddi çabalar içinde olması gerekmektedir.

Ailelerin de “her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğinin”bilincine sahip yaklaşımlar ortaya koyması kaçınılmazdır:

 

                                              ***********

Trafikteki başıboşluk hiç bitmedi, bitmeyecek!

Sorunların irdelenmesi sadece iş başa gelince mi irdelenecek?

Şehehirler arası trafik kontrolleri hemen, hemen  yok denecek kadar azdır.

Geceden değil, gündüz mesai saatleri arasından söz ediyorum.

Belli güzergahlarda, iş araçlarının yoğun olduğu yollarda, bilhassa mıcır ya da benzeri inşaat malzemesi taşıyan araçların yük kasalarının üzeri, branda ile kapatılır.

Kapatılması zorunludur ama dinleyen yok, zira control mekanizmaları devrede değil.

Önünüzde seyreden kamyondan Allah ne verdiyse, ya ön camın  ya da arabanızın üzerine, üzerine taşlar yağar, adeta hayatınızla oynar.

 

Tüm bunların altında yatan acı gerçek, görev bilincine sahip olmamaktan kaynaklanmaktadır!