banner913
banner932
banner1032

YEMEK SONRASI


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 23 Ekim 2024, 12:36

  1. New York’daki gayri-resmi yemekte, BM Genel Sekreteri ortak zemin olmadığını ifade etti.
  2.  Sn. Tatar, iki ayrı pozisyondan söz edildiğini ve bunun diplomatik anlamda önemli bir mesaj olduğunu söyledi. Tatar, “Neden bizim pozisyonumuzun farklı olduğu diplomatik çevrelerde anlaşılmaktadır.” dedi.
  3. Gayri-resmi görüşmede KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Tatar, BMGK’nin kararlarının  50 yıldır aynen durduğunu ve bu kararların gerçeklerden uzak olduğunu ifade etti.
  4.  Tatar, resmi görüşmelerden uzak durulması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Gerçek şu ki, Rum liderin “Türk işgalini sonlandırmak”   ve “vatanı yeniden birleştirmek”ten söz etmesi, herhangi bir müzakere sürecinin başlamasına en büyük engel…)
  5.  Tatar, genişletilmiş bir toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nin olacağı bir buluşmada, federasyon değil iki devletli çözümün de içinde bulunacağı bir değerlendirmenin nasıl geleceğe taşınabileceği konusunun Genel-Sekreter tarafından kabul edildiğini söyledi.
 Hiç kuşkusuz, gayri-resmi yemekten sonra Tatar’ın açıklamaları gerçek durumu tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. KKTC Devleti ve halkının, Rum liderin açıklamalarını göz önünde tutarak ve sorunu nerelere taşımak istediğini görerek, bilerek, “Güzel…  Görüşmeler başlasın ve bu iş bitsin…” demesini kimse beklemesin… Gayri-resmi yemek olumlu bir adım. Yalnız, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüyü Rumlar kabul etmedikçe (ki asla kabul etmeyecekler) iki taraf arasında yeni sınır kapılarının açılması, ticaret ve işbirliği konuları dışında adadaki sorunu kesin bir çözüm ile sonlandırmak, Rum politikasından dolayı olası değil.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.