Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkına karşı 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Türk Halkına karşı başlattıkları ve tarihe “Kanlı-Noel olarak geçen silahlı saldırılarının ardından Kıbrıs Radyo Yayın Korporasyonunun Rum radyosuna dönüşmesiyle birlikte gerçekleştirmiş oldukları Türkçe yayınlarla Kıbrıs Türk halkınıolumsuz etkileme girişimlerine başlarken yollarda ve büyük yerleşim birimleri etrafında  Türklere karşı  kurdukları utanç barikatları ile de Türk bölgeleri  arasında irtibatı engellemeyi hedeflemişlerdi..
O günde Rum liderliği kendi kontrolleri altına geçen ve Kıbrıs Türk halkına karşı  Kıbrıs Radyo-Yayın Korporasyonu ile Kıbrıs’ta yaşanan olayları tek yönlü olarak vermeye ve de dünyaya  İngilizce yanıltıcı haberler veriliyordu. Bu gelişmelerin ardından öncelikle tüm Kıbrıs Halkına, yaşanan gelişmeleri aktarmak ve dünyaya Kıbrıs Türk Mücahidinin, Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak için bugünkü Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun temelleri atılacaktı..
Mücahit halkımızın, TMT’nin silahlarını çanaklarından çıkararak cephelere  koştuğu o günde Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)’nin Bayraktarı  Kenan Coygun: “Derhal Kendi Radyomuzu Kurmalıyız. Ne Kadar Teknik Elemanımız Varsa Bir Araya Gelsin ve Radyomuzu Kursun.. Radyomuzun ismi BAYRAK RADYOSU- Kıbrıs Türk Mücahidinin  Sesi” olacak demişti..
Tabii ki ilk akla gelen şey, bu radyonun nerede kurulacağı sorusuydu!. Liderimiz  Dr. Fazıl Küçük’ün Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ikametgahındaki araba garajında kurulması hedeflenen Bayrak Radyosu için  bir çok vatandaş gönüllü olarak kendi  arabalarının akülerini ilgililere vererek Bayrak Radyosunun hizmete girmesine yardımcı olacaklardı.. 
Nitekim,  Kıbrıs Türk halkı, silahları ve eğitimleri ile nizami bir orduya dönüşürken  Kıbrıs Türk Halkının sesini duyurmak için  daha  25 Aralık 1963’te gerçekleştirdikleri  çok önemli bir oluşumla  Kıbrıs Türk Mücahitleri tarafından  kurulan  “Kıbrıs Türk Mücahidinin Sesi Bayrak Radyosu”   o günde Lefkoşalılar Radyolarını açtıklarında:
“BAYRAK, BAYRAK, BAYRAK.. BURASI KIBRIS TÜRK MÜCAHİDİNİN  SESİ”  diyerek sabah   saat 09.00’da  BAYRAK RADYOSU  devamlı anonslar yaparak yayınına başlıyordu...
Böylece Kıbrıs Türk halkı Kıbrıs’ta olup bitenlerin gerçek yönünü kendi radyosundan öğreniyor ve de  Bayrak Radyosu’ndan  kulaklarını ayıramıyordu.. O  günde Kıbrıs Türk halkının moralini yüksek tutmak için, milli hisleri kamçılayan şiirler, Marşlar ilk günlerden başlamak üzere  Bayrak Radyosu’ndan defalarca  okunmaktaydı.
Tabii ki o günde Radyodan okunan haber, şiir ve yorumlarla Mücahitlerimiz moral buluyordu.. Yayınlanan haberlerle, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün, diğer yetkililerin ve de Anavatanımız Türkiye’mizin büyüklerinin  beyanatları Ada genelinde Kıbrıs Türk Halkına   moral veriyordu.
Netice itibarıyla; Kıbrıs Türk halkı, 21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırılarının hemen  sonrasında  Lefkoşa’da kurulan Bayrak Radyosunun ardından Mağusa’daCanbulat Radyosu, Lefke’de  Sancak Radyosu, Larnaka’da Doğa’nın Sesi Radyosu, Baf’ta; Gazi Baf’ın Sesi Radyosu, Limasol’daLimasol Radyosu adı ile yayına geçiyordu.. O günde bu radyolar “Sancak Radyoları” ortak adıyla anılıyordu.
Kıbrıs Türk Halkı; Varoluş ve Özgürlük Mücadelesinde Anavatanımız Türkiye’ye güvenerek, TMT liderliğinde; yediden yetmişe, kadınıyla, erkeğiyle; Batı Trakya Türk halkı gibi ‘azınlık’ statüsüyle  yönetilen acı ve dehşet verici  bir duruma düşmemek, hele Girit örneğinde olduğu gibi çok açık ve trajik bir sonuçla karşı karşıya kalmamak için , Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı ilhamla, Lefkoşa’da, Mağusa’da, Limasol’da, Larnaka’da, Baf’ta, Beşparmak dağlarında ve diğer kent ve köylerde büyük mücadeleler vererek mutlu sona ulaşacaktı..
Zaten Kıbrıs Türk Halkı anavatanımızın hasreti ile yanıp tutuşmasaydı, Atatürk İlke ve Devrimlerine  kendiliğinden  bağlanamazdı, bu toprakları canı ve kanı pahasına  koruyamazdı,  özgürlük savaşına giremezdi, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın mutluluğunu yaşayamazdı,  bu günlere gelemezdi ve de  15 Kasım 1983’te  bağımsız ve egemen devletimiz  Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ilan edemezdi..
20 Temmuz 1974 Barış Harekatının ardından ilerleyen günlerde  Bayrak Radyosu,  “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu” adıyla hizmete konuldu. Günümüzde Radyo istasyonlarını yenileyen BRT, bugün 6 Radyo kanalıyla Bilgisayar destekli Radyo yayınlarına geçerek bu alanda çağdaş yayıncılığın gerektirdiği standartlara ulaşmış olup günümüzde  BRT; BRT1 HD, BRT2 HD ve BRT3 HD olmak üzere TV kanallarını üçe  çıkarmıştır. BRT Radyoları; Bayrak Radyosu, Bayrak Internatonal, Bayrak FM, Bayrak Klasik, Bayrak Türk Müziği, Bayrak Radyo Haber faaliyete geçirilmiştir.
Yine günümüzde,  BRT dışında da birçok TV ve Radyo  kanalları vardır. Bunları şöyle özetlemek mümkün: Ada TV, Akdeniz TV, Diyalog TV, Kıbrıs TV, Kıbrıs Genç TV, Kanal T, Kanal Sim, As. TV, Güneş TV, TV 2020 yanında DAÜ TV, GAÜ TV, LAÜ TV, Kıbrıslı TV, YDÜ TV, ART Avrasya TV
Kıbrıs Türk Halkının milli mücadelesinin önemli bir mihenk taşını oluşturan BRT’nin  58. Kuruluş yıl dönümünde BRT’nin kuruluşuna giden yolda önemli hizmetleri olan  ve aramızdan ayrılan yönetici ve çalışanlarını saygı ile anıyorum ve günümüzde de BRT’ye hizmet veren yönetici ve çalışanları  saygı ile selamlıyorum.. BRT , Kıbrıs Türk Halkının sesi olmaya devam edecektir. Netice itibarıyla; Kıbrıs Türk halkının Rumların Enosis mücadelelerine karşı  direnişi  kendiliğinden  olmuştur. Kıbrıs Türk halkının,  Anavatanımız Türkiye’nin  desteğinde yıllarca  devam eden direnişi “içten gelen bir duygunun , bir inancın ifadesidir.”
Dünden bugüne Kıbrıs Türk halkı çok şehitler verdi, bu topraklar için kahraman Mehmetçiklerimiz, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) mensupları, Mücahit halkımız  canını ve kanını verdi. Kıbrıs Türk Halkına düşen görev birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bağımsız ve egemen devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatmak ve de  tanınmasını sağlamaktır.
21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırılarının 58. Yıl dönümünde;  canlarını ve kanları pahasına bu yavru vatan topraklarına özgürlük ve barış getiren aziz şehitlerimizi ve Gazilerimizi; bugünlere gelmemizde maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen anavatanımız  Türkiye’yi, kahraman Mehmetçiklerimizi, yediden yetmişe kadınıyla, erkeğiyle mücadele veren  Mücahit halkımızı, Mücahidelerimizi, Türk Mukavemet Teşkilatı mensuplarını ve Mücahitlerimizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum.
Sonuç olarak; Rum-Yunan ikilisinin  21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırılarının hemen ardından 25 Aralık 1963’te sesini duyuran  Bayrak Radyosu   Kıbrıs Türk halkı için yeni bir nefes ve heyecan oldu, Kıbrıs Türk halkının sesi oldu..
Yıllar içinde gelişenBRT günümüzde 6 Radyo, 3 TV  ve de sosyal medya ve  Web Sitesi,yeni medya kurumları ile yayınlarına devam ederken  Kıbrıs Türk halkının  ve de bağımsız ve egemen devletimiz  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  sesini duyurmaya devam ediyor ve  devam edecektir..
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sen Çok Yaşa…