banner913
banner932
banner1032

"2025 yılında sağlıkta dev projelere imza atılacak"

banner1020

Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Başbakan Üstel, Girne’de askeri hastanenin tamamlandığı, yılsonunda da Akçiçek Hastanesi’nin yerine Girne’ye hizmet verecek yeni hastanenin bölgeye kazandırılacağını açıkladı

banner1045
"2025 yılında sağlıkta dev projelere imza atılacak"

banner971

Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Törende, ilgili şirket yetkilileri ve bölge halkı da yer aldı.

Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat Depremi’nin ardından kamu binalarında yapılan değerlendirmelerde yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle kasım ayında yıkılan Değirmenlik Sağlık Merkezi binasının yeniden yapımına başlandı.

Binanın 8 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Başbakan Ünal Üstel, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, bölgelerde yaşayan halkın sağlık hizmetlerine daha konforlu, güvenilir şekilde erişebileceği ve her ihtiyacını karşılayabileceği sağlık ocağı zincirini oluşturma hedeflerini paylaştı.

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de ülkenin Şampiyon Melekleri’nin de kaybedildiği bir deprem yaşandığını ve ardından odalar ve birliklerden alınan destekle okullar başta olmak üzere tüm kamu binalarının olası bir depreme karşı dayanıklılık testine tabi tuttuklarını hatırlatan Üstel, bu kapsamda Değirmenlik Sağlık Ocağı’nın yüksek riskli olması nedeniyle yıkıldığını hatırlattı.

Üstel, hizmetlere ilişkin planlamaları yürütürken 2024 yılının gençlere hizmet yılı olarak belirlendiğini ve bu doğrultuda kırsal kesim, sosyal konut projelerle ve bir takım kredilerle gençlere destek vereceklerini, 2025 yılının ise sağlıkta dev projelere imza atılacak sağlık yılı olacağını kaydetti.

Uzun zamandır bekleyen Güzelyurt Sağlık Ocağı’nın ihalesinin tamamlanarak, gelecek günlerde yapımına başlanacağını, Alsancak-Lapta Sağlık Ocağı’nın da ihalesinin tamamlanmasıyla başka bir yere taşındığını ve binanın tadilatına başlandığını belirten Üstel, bu merkezleri 2025 yılında hizmete sokmayı planladıklarını duyurdu.

Girne’de askeri hastanenin tamamlandığı, yılsonunda da Akçiçek Hastanesi’nin yerine Girne’ye hizmet verecek yeni hastanenin bölgeye kazandırılacağını ifade eden Üstel, “Başından beri ne söz verdiysek yerine getireceğiz. İktidarda ve istikrarla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Başbakan Üstel, ülkenin hizmet, ülkede yaşan insanların ise refah ve mutluluk istediğini belirterek, bunun için ihtiyaç duyulanların Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan protokollerle tamamlanıyor olduğunu söyledi.

Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin sözleşmeye göre sekiz ayda tamamlanması gerektiğini ancak ilgili şirketin bunu altı ay içerisinde tamamlamak istediğini kendisine ilettiği kaydeden Üstel, duy an dolayı şirkete ve sürece katkı koyan Sağlık Bakanlığı personeline teşekkür etti, hayırlara vesile olmasını diledi. 

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, konuşmasında, Türkiye’de ve ülkede derin üzüntüye neden olan 6 Şubat Depremi’nden bazı dersler çıkarılarak, depreme dayanıklılığının yetersiz olduğu tespit edilen Değirmenlik Sağlık Merkezi’ni yıktıklarını ve ardından bölge halkına mağduriyetin giderileceği yönünde söz verdiklerini hatırlattı.

Dinçyürek, bu doğrultuda Başbakan Ünal Üstel’in talimatlarıyla çalıştıklarını ve bugün yeni binanın temelini attıklarını kaydederek, ada genelinde sağlığın her noktasında süratle yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

Yeni sağlık merkezleri ve hastanelere yönelik ihale süreçlerinin bittiğine ve temel atma sürecine girildiğine işaret eden Dinçyürek, gelecek hafta Maraş Sağlık Merkezi’nin temelinin atılacağını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.