Spor kulüplerinin genel kurul toplantıları bugünlerde hız kazandı. 

12 Ağustos 2020 Çarşamba günü iki genel kurul toplantısına katıldım. Önce Taşkınköy Spor Kulübü’ne, sonra Gençlik Gücü Spor Kulübü’ne gittim. 

Taşkınköy benim mahallem. Taşkınköy Spor Kulübü’nün üyesiyim. Bir dönem yönetim kurulunda görev yaptım.  

İlk halı sahalardan biri Taşkınköy’de yapılmıştı. Taşkınköy bir dönem futbolda BTM’de mücadele etmişti. Sonra satrançta birçok şampiyonluklara imza atıldı. Son yıllarda ise darts ve bocce dallarında faaliyet gösteriliyor.  

Ahmet Ersöz başkanlığındaki kulüp, mütevazı bir bütçe ile faaliyetlerini sürdürüyor. Kulübün esas gelir kaynağı halı saha ve lokal. 

Futboldan gelir elde eden kulübün futbol takımı olmaması düşündürücü. Bir futbol okulu ve en azından 15 yaş futbol takımı oluşturulabilir.  

Büyük başarı gösterilen satrançtan vazgeçilmesine de anlam veremedim. 

Futbol okulu ve satranç da eklenirse bu kulübün daha faal olması sağlanabilir. 

Yarım saatte tamamlanan Taşkınköy Spor Kulübü’nün genel kurulundan sonra Çağlayan semtindeki Gençlik Gücü Spor Kulübü’nün genel kurul toplantısına katıldım. 

Küçük yaşlardan itibaren Gençlik Gücü’ne sempatim var. Rahmetli ağabeyim Özer Hatay bu takımda oynuyordu. Futbola ilgim de dolayısıyla Gençlik Gücü ile başladı. 

Taşkınköy ile Gençlik Gücü’nün renkli aynı: Yeşil beyaz. Çünkü Taşkınköy Spor Kulübü’nü kuranların başında gelen rahmetli Attila Topaloğlu, Gençlik Gücü hayranıydı. Çocuklarının ikisi (Bengü ve Tahir) futbolcu olarak, biri (Hasan Topaloğlu) antrenör olarak bu kulübe hizmet verdi. 

Bir dönem bu iki kulübün birleştirilmesi gündeme geldi. Gençlik Gücü sapa bir yerde kalmıştı. Taşkınköy ise yeni gelişen bir bölgeydi. Gençlik Gücü’nün efsane başkanı rahmetli Hüda Reis de Taşkınköy’de oturuyordu. Ancak birleşme gerçekleşemedi. 

Gençlik Gücü son yıllarda, eski başkanı ve China Bazaar’ın sahibi Mazhar Iqbal Choudhry’nin büyük desteğiyle ayakta duruyor. 

Genel kurula sunulan mali rapora göre, 2 milyon TL’ye yakın giderin yarısını bu kişi karşıladı. Bu kadar gidere rağmen futbol takımı Süper Lig’den 1.Lig’e düştü. Doğrusu harcanan paraya yazık oldu. 

Toplantıda dayanamadım ve ben de söz alarak görüşlerimi aktardım. Yeni yönetimin Süper Lig’e çıkma hedefinde olmamasını, gerekirse BTM’ye kadar inmeyi göze alıp, gelir getirici tesis yapımına önem verilmesini önerdim.  

Mazhar Bey tesis yapımına destek veriyor. Özellikle yabancı futbolculara verilen paranın acısını derinden hissediyor. Onun için gelir getirici yatırımlara o da sıcak bakıyor. 

Bu konuda aslında Sırdaş Kaptanoğlu başkanlığındaki yönetim,  boş duran salonu cimnastik çalışmalarına vererek ilk adımı atmıştı. Buraya da Mazhar Iqbal Choudhry Salonu adı kondu. Çok yerinde bir karar. 

Bunu daha ileri götürmeli. Futbolcu transferine para harcanacağına başka gelir getirici yatırımlara girişilmesinde yarar var. 

Göreve gelen Osmanlı Karamanlı başkanlığındaki yönetimin bu önerileri dikkate alacağını umut ediyorum.