banner913
banner932
banner1032

KİM NE DERSE DESİN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YAŞATILACAK VE TANINMASI SAĞLANACAKTIR


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 05 Eylül 2024, 15:52

Dün olduğu gibi bugün de her vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; Rum  liderliğinin dile getirdiği “Sıfır Asker Sıfır  Garanti” söylemlerini şiddetle reddetmekte ve kınamakta ve de “Rumların Bu Söylemleri Kabul Edilemez” demektedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınma konusunu çeşitli vesilelerle  dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz 1974’ü “İşgal” olarak değerlendiren Rum liderliğini her vesileyle şiddetle kınamaktadır.
Nitekim, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; 20 Temmuz 1974’ü “İşgal”  olarak değerlendirenlerin  esasen 15 Temmuz 1974’te İkinci Helen Cumhuriyetini ilan eden  Yunan Albaylarının Kıbrıs adasında yaptığının bir işgal olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Türkiye kurtarıcımız olarak üçlü harekatla 20 Temmuz 1974’te adaya barış getirmek için Mehmetçikleri adaya göndermişti” dedi.
Yakın geçmişte 20 Temmuz 1974 Barış Harekatının 50. Yılının kutlandığına işaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; Temmuz 1974 Barış Harekatı ile Doğu Akdeniz’de Türk-Yunan dengesinin sağlandığını söyledi..
..  “50 yılda çok şeyler başardık” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisinin  ve turizminin daha da gelişmesi için bir çok olumsuzlukları aşarak bugünlere gelindiğini dile getirmiştir.
Kıbrıs Türk halkının özden gelen  egemenlik hakkının kabul edilmeden müzakere sürecinin asla başlamayacağına  vurgu yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  2017’de Crans Montana’da kalınan yerden devam etmesinin “Sıfır Asker Sıfır Garanti” anlamına geldiğini ve böyle bir yanlışı dünyada günümüzde yaşanan savaşlar göz önünde bulundurulunca, asla kabul etmediklerini vurguladı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsviçre’deki görüşmelerde Rumların, Kıbrıs’tan Türk Askerinin çekilmesini ve garantörlüğün kaldırılarak “Sıfır Asker, Sıfır Garanti” yaklaşımını sergilediklerini aktardı ve de şunları kaydetti.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Olası bir siyasi çözümde Türkiye’nin garantörlüğü  ve Türk askerinin varlığı devam edecek” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze’yi gördükten sonra “Sıfır Garanti, Sıfır Asker” yaklaşımını asla kabul etmeyiz. Egemenliğimiz ve Devletimiz Şarttır. Bir Anlaşma Olacaksa İki Devletin İşbirliğiyle Olacak dedi..
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kim Ne Derse Desin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yaşatılacak ve de Tanınması Sağlanacaktır” dedi.
Keza, 28 Temmuz 2024 tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan haberlere göre Türkiye Odalar ve Barolar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde  yaptığı konuşmada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “20 Temmuz 1974’ü ‘işgal’ olarak değerlendirenlerin esasen 15 Temmuz 1974’te İkinci Helen Cumhuriyeti’ni ilan eden Yunanistan Albaylarının Kıbrıs Adasında  yaptığının bir işgal olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.
2 Ağustos 2024 tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan açıklamasında KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre; Kıbrıs adasında Türk varlığını korumanın , devleti yaşatmanın atalara , şehitlere ve gelecek nesillere borçları olduğunu vurguladı.
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre: “Kıbrıs’ın fethinin 453’ncü, Türk Mukavemet  Teşkilatı TMT’nin kuruluşunun 66’ncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 48’nci kuruluş yıl dönümlerini kutlamanın gururu içerisinde olduklarını” belirtti..
..  “1571 tarihinden bu yana Kıbrıs adasında devam eden Türk varlığını korumanın, devletimiz bağımsız ve egemen olarak yaşatmanın, atalarımıza, aziz şehitlerimize ve bizden sonraki nesillere borcumuz olduğunu ifade etmek isterim” diyen KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, mesajını şöyle sürdürdü:
“Rum tarafının Kıbrıs’ı Helen adası yapma girişimlerini, EOKA’nın silahlı eylemleriyle sürdürmesine karşı halkımızı korumak ve ilhakı engellemek amacıyla, 1 Ağustos 1958 tarihinde Türk Mukavemet Teşkilatı’mız kurulmuştur..
..Bu bağlamda 1 Ağustos, Kıbrıs Türk halkının 1974’e kadar adadaki varlığının devamı için göstermiş olduğu büyük direnişi simgelemektedir. Türk Mukavemet Teşkilatı’nın başlatmış olduğu bu direniş ile biz  bugünlere gelmiş bulunuyoruz..
..Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 453’ncü yılını kendi egemen devletimizde kutlamamızı da halkımızın bu büyük direnişine ve şehitlerimize borçluyuz…
..1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’mızı  coşkuyla kutlarken, Kıbrıs’ın fethinde ve sonraki mücadele yıllarında bu vatan toprakları için canını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize en derin saygılarımızı sunuyor, halkımızı sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Sonuç olarak; Kıbrıs Türk halkına düşen görev; birlik ve beraberlik içinde hareket ederek temellerinde aziz şehitlerimizin, kahraman Mehmetçiklerimizin, Mücahit halkımızın  canı ve kanı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Yaşatmak ve Tanınmasını Sağlamaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sen Çok Yaşa..
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.