Adının içeriğinde “hayırseverlik” bulunan Stelios Vakfının iki toplum arasındaki iş birliğini desteklemek adına düzenlediği yarışmada dereceye giren 75 takıma geçtiğimiz günlerde onar bin Euro takdim edildi.

Vakıf, Sanat Kategori sindeki yarışmacılar arasında eleme yaparak 19 tanesine 10 bin Euro dağıtmış.

Aynı şekilde İş kategorisinde 14 yarışmacıya, Sivil Toplum Örgütlerinden 12 sine, Fen kategorisinde 8 ine, Spor kategorisinde  3 üne Diğer kategoriler başlığı taşıyanlardan 11 ne ve Evli çiftler veya hayat arkadaşları kategorisinde yarışanlardan 9 una da aynı ödülden takdim etmişler.

Bu sonuncu kategoride yapılan yarışın mahiyeti hakkında pek bir açıklama yapılmamış, şekil ve tercih nedenleri konusunda da herhangi bir bilgi verilmemiş.

Sadece, ister nikahlı, isterse nikahsız yaşayan, yeter ki Türk ve Rum karma evliliğini yapmış, birlikteliğini gerçekleştirmiş olanlara böyle bir ödül vermek durumuna gidilmiş.

Görüldüğü üzere bu bir teşvik, bu bir hayırseverlik!!

Ne için?

Amaca ulaşabilme adına her uygulamanın alkışlarla karşılandığı, Kıbrıs ta yeni bir toplumsal yapı  oluşturmak için her melanetin tezgahlandığı bir süreçten geçiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yerel bir basın organımızda manşet ne idi bilir misiniz?

“42 yıl sonra bir lik”

Dipkarpaz da 26 öğrenci ve 28 öğretmenle eğitim faaliyeti gösteren “Dipkarpaz Rum Orta Okulu” Okul Aile Birliği Başkanlığına 42 yıl sonra bir Kıbrıslı Türk kadın getirilmiş!

Okul Aile Birliği Başkanlığına getirilen hanımın adı Çiler Shambi!

Hanımın soyadı dikkatimi çekti!

İnsanların tercihleri beni ilgilendirmez, evlilikleri, yaşamları da beni ilgilendirmez, ne var ki bu olayda siyasi ve de bildik yaklaşımların esintileri yaratılmaya çalışılıyor.

Konu Rum gazetelerinde ilgisini çekmiş.

Dipkarpaz Rum Orta Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Mihalakis Mikellis’in, konuyla ilgili haberi bir Rum gazetesine doğruladığını yazdı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mikellis açıklamasında, Çiler’in Kaleburnu’lu olduğunu, akıcı bir şekilde Yunanca konuştuğunu ve soyadını da evlendiği Kıbrıslı Rum eşinden aldığına yer veriyor ve Çiler’in eşinin Dipkarpaz kökenli olduğunu belirtiyor.

Takdiri sizlere bırakıyorum ve soruyorum,   Kıbrıs Türklerine uygulatılmak istenilen model değil mi bu?