banner913
banner932
banner1032

“Ben yeni Türkiye istemiyorum”


Dilek Orhan

Dilek Orhan

Okunma 22 Ağustos 2024, 19:29

Halkın Sesi yazarı Dilek Orhan, sosyal medya hesabından paylaştığı ve 7 yıl önce yazdığı yazı ile hatırlatma yaparak bir kez daha “Ben yeni Türkiye istemiyorum” mesajı verdi.

Dilek Orhan’ın paylaşımı şöyle:

BEN YENİ TÜRKİYE İSTEMİYORUM

Ben yeni Türkiye istemiyorum. Ben neler mi istiyorum?

Yasama'dan sığ ve kısır tartışmaları bir kenara bırakıp, vatandaşın ve ülkenin lehine olacak yasa çalışmalarına yoğunlaşmasını istiyorum. Cinsiyet ayrımcılığına yol açan yasalarda tadilat istiyorum. 

Tam bağımsız Yargı istiyorum. Adalet yeniden Mülkün temeli olmalı. Yürütme'den vatandaşın işlerini hızlı ve kolay şekilde çözecek yeniden yapılanma istiyorum. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, yeni neslin bizden çok daha zeki olduklarının farkındalığı ile müfredatta düzenleme yapmalarını istiyorum. 

RTÜK'ten eksik ve yetersiz kültür düzeyindeki kitleye çok kötü rol model oldukları için silahlı ve mafya düzenli dizileri yayından kaldırmalarını istiyorum. 

Devletin kültür ve sanata destek vermesini, çocuk ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda bir kültür ve sanat dalına yönlendirilmesini istiyorum. 

Sadece kadına ve çocuğa değil, hayvanlara uygulanan şiddete karşı en ağır cezaların verilmesini istiyorum. 

Toplumdaki kutuplaşmanın yok olmasını, dindarlar, dinsizler, evetçiler, hayırcılar, şu kökenliler, bu kökenliler değil insan olarak değerlendirilmelerini istiyorum. 

Önce eğitimcinin eğitilerek, ana okullarından itibaren çocukların şiddet ve istismar konusunda bilinçlendirilmelerini ve bu konuda kendilerini nasıl koruyacaklarının onlara anlatılmasını istiyorum.

Yine ana okulundan başlayarak, insan olma erdeminin, saygı, sevgi ve nezaketin öneminin, bunlara sahip olarak, kabalaşmadan, hoyratlaşmadan haklarını arayabilmelerinin mümkün olduğunun anlatılmasını istiyorum. 

Büyük önder Atatürk'ün büyük bir öngörüyle Türk Halkı için konumlandırdığı saygınlığın çok daha ilerilere taşınmasını istiyorum. 

İnsanca, hakça ve özgürce yaşayabilmek için tüm bunların Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti Parlamenter Sistemi ile çözülebileceğine olan inancımla HAYIR diyorum.
22 Mart 2017
A. Dilek Orhan

VE YENİ TÜRKİYE’Yİ NEDEN HİÇ İSTEMEDİĞİMİ BUGÜN DAHA İYİ ANLIYORUM!

UYAN KIBRIS UYAN!!
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.