banner913
banner932
banner1032

Cezalarla trafikteki olumsuzlukları yok edemezsiniz!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 09 Eylül 2024, 11:53

Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa nın bildik büyük bir marketinde çok yönlü ve tuttuğunu koparan, ekranların gerçek değerlerinden bir arkadaşımız  artırılmak istenilen trafik cezaları ile ilgili olarak vatandaşın görüşlerini alıyordu.
Beni görür görmez görüşlerimi almak istedi. Bu konuya elimden geldiğince açıklık getirmek istedim. Söyleşi bittikten sonra söylemediklerimin, söyleyemediklerimin esas başlıkları dillendirmediğimi fark ettim!
Devletin trafikteki olumsuzlukları önlemek amacıyla artırmak istediği cezalardan çok önce yapması gereken ödevleri var!
Öncelikle ülkenin trafik alt yapılarının yapılması, tamamlanması  lazım.
Trafik alt yapılarımız tamam mı? Ülkedeki yolların aydınlatılmaları gerçekleştirildi mi! Sürüş ehliyetleri verilirken durum ne?
Değirmenlik –Girne dağ yolunda bir türlü giderilmeyen olumsuzluklardan dolayı nice genç insanlarımız, çocuklarımız hayatlarını kaybetti!
Bu yüzden arızalı yollara gereken ilgiyi göstermeyen sorumlulardan birinin, ya da birkaçının cezalandırıldığını duydunuz mu!
Lefkoşa -Güzelyurt yolundaki aydınlatma eksikliğinden dolayı canlar gitti, sonuçlarından haberiniz var mı?
İstediğiniz kadar cezaların artırılmasına gidilsin hatta astronomik rakamlara yükseltilsin, trafikteki kazaları önleyemezsiniz!
Hele ülkedeki toplumsal yozlaşmanın tavan yaptığı günümüzde bu hiç mümkün değil!
Kuralların tanınmadığı, cehaletin, çıkarcılığın, kültürsüzlüğün hat safhaya vardığı, karşısındakine saygı ve anlayışın ortadan kalktığı bir ortamda ne umut edebiliyorsunuz?
Ülkeye girenin çıkanın haddi hesabı yok!
Hele son zamanlarda üçüncü ülkelerden adamıza okumak, ya da çeşitli nedenlerle ziyarete gelenler sayısında  adeta patlama yaşanıyor.
Ülkesindeki trafik kurallarını dalgınlıkla bile olsa uygulamaya kalkanların sayısı alkollü kaza yapanlardan daha fazla!
Direksiyon başında telefonda ülkeyi yönetmeye heveslenenlerin, işini gücünü takip edenlerin, başka, başka sebeplerle dikkatini kaybedenlerin yakalanıp ceza alanları devede kulak oranında!
Orlando da bir olaya şahit oldum. Trafikte önde giden aracın penceresinden yol kenarına bir şeyler fırlatıldı. Arkasındaki araçtan bu davranışa tepki gecikmedi. Tam on dakika sonra çöp atan araç polisler tarafında çevrildi. Belli ki polise ihbar hattından şikayette bulunulmuş ve müdahale gerçekleşmiş.
Bizim ülkemizde bu mümkün mü? Sanmıyorum, güvenilir, dürüstçe, şikayette bulunabilecek vatandaş sayısı o kadar azaldı ki!
Allah yardımcımız olsun!
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.