Covid 19 salgını nedeniyle ara verilen bazı spor dallarında hareketlenme başladı. Salgın dünyada hızını artırırken bizde kontrollü gidiyor.
KKTC Basketbol Federasyonu, 6 kulübün katılımıyla Açılış Kupası adıyla müsabakaları başlattı. KKTC Voleybol Federasyonu final serisi karşılaşmalarını başlatıyor.
Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak müsabakalar düzenlenmeye çalışılıyor.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ise Sağlık Bakanlığı’na sunduğu önerilerin cevabını bekliyor. Futbol için henüz bir ses yok ama daireler arasında halı saha futbol karşılaşmaları oynanıyor.
Boks, güreş, yakın dövüş ve kempo spor dallarının açılma kararı 16 Kasım’a ertelendi.
KKTC Güreş Federasyonu da geçtiğimiz günlerde harekete geçti. Türkiye’den 12 adet güreş mankeni getirilerek kulüplere dağıtıldı. Pek tabii bu sayı yeterli değil ama hiç olmazsa güreş mankeninin önemi anlaşıldı.
Güreş antrenör kursunun da 9 Kasım’da teorik olarak başlayacağı açıklandı.
Temaslı spor olan güreşte ülkemizde bugünlerde müsabaka yapılması düşünülemez. Peki o zaman güreşi unutalım mı?
Türkiye’de neler oluyor bir bakalım.
Türkiye’de milli takım güreşçileri kamp yaparak çalışıyor. Büyük serbest güreşçiler Ankara’da, büyük grekoromen güreşçiler İstanbul’da kamp çalışması yapıyor. Pandemi sürecinde ilk kez erkek grekoromen ve kadın milli takımları Polonya’da uluslararası turnuvaya katılıyor.
Türkiye Güreş Federasyonu’nun kulüplere malzeme desteği de sürüyor. Süper Lig, Birinci Lig ve İkinci Lig’de yer alan toplam 71 takıma malzeme dağıtılıyor.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın girişimiyle başlatılan Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Antalya’da gelişim kampı düzenlendi. 81 ilin tamamına altyapı kurulması ve belirlenen milli takım antrenörlerinin Güneydoğu’ya giderek güreşçi yetiştirmesi kararı alındı.
Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcileri de Antalya’da bir araya gelerek yeni hedefler belirlendi.
Her konuda Türkiye’den destek aldığımıza göre, Türkiye Güreş Federasyonu’ndan da destek almakta yarar var. 81 ilde altyapı kurulması çalışmalarına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de eklenebilir.
Müsabakalardan uzak kalındığı dönemde altyapı ve malzeme konusunda güreşin daha zengin hale getirilmesi belki de bir fırsattır.
Oturup pandeminin bitmesini bekleyemeyiz. Yılın sonuna geliyoruz. Bu yılı kaybettik sayılır. Ancak 2021 yılı için umutlu olmalıyız. Yeni yılda neler yapılabileceğini tartışmalı, ortaya yeni projeler çıkarmalıyız. Bu konuda KKTC Güreş Federasyonu’nun öncülüğünde güreş camiasının elbirliğiyle geleceği planlamakta yarar vardır.