banner913
banner932
banner1032

NETLEŞMEMİŞ NE Kİ ?


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 05 Eylül 2024, 13:00

Türkiye - KKTC " Kıbrıs Sorunu" politikasına ilişkin olarak Rumlar ve destekçileri sürekli " netleşmemiş " kelimeciğini kullanmaya başlamışlar... TC Dışişleri Bakanı Sn. Hakan Fidan, AB Dışişileri Bakanları gayriresmi toplantısında, " Kıbrıs sorunuyla Türkiye - AB ilişkileri arasında bir bağ kurulması sağlıklı bir yöntem değil. " dedi.  Net bir açıklama...Rumlar, Sn. Fidan'ın bu gayriresmi toplantıda kartlarını açmadığı ve niyetlerinin netleştirilemediğini iddia etti. Ayrıca Rum tarafının medyası "Sn.  Fidan'în iki devlet çözümüne atıf yapmaması dikkat çekici." haberini manşetten verdi. Rumlar, gene işleri karıştırmak için uyduruk haberlerle hayal peşinde koşmaya devam etmekte...Türkiye Cumhuriyeti'nin  Kıbrıs  politikası  açık ve net. ... İki Devlet çözümü çok net.
Gelelim AB Yüksek Temsilcisi Borrell'in açıklamasına: Borrell, " Türkiye Dışişleri Bakanı'nı bu toplantıya davet etmemizin nedeni, özellikle Kıbrıs'a bir çözüm aramak ve diyalog sürecini yeniden başlatmaktır." dedi. Halbuki AB, Türkiye'nin KIbrıs politikasının iki devlet çözümü olduğunu çok iyi biliyor... Bu da net... Peki geriye ne kaldı ?... BM... BM, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon politikasını sürdürmeye devam etmekte.... İnsan bu noktada  " Görünen köy kılavuz istemez. " atasözünü anımsar. Kısacası, AB'nin KIbrıs Sorununun çözümünde önemli rol alacağı düşü ile yatıp kalkan Rumlar yine hayal kırıklığı yaşayacak.
KKTC bağımsız, egemen Devleti'nin eninde sonunda tanınması engellenemez. Rumlar, AB ve BM ile birlikte bu gerçeği görüp kabul ettikleri gün Kıbrıs Sorunu çözümlenecek. Herşey çok açık ve net biçimde ortada.... Hadi Hayırlısı. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.