“Coronavirüs” Kıbrıs’ın dünyadan “izole” bu üst yarısına uğramadı. Dolayısıyla “düşman”la karşılaşmadık. Kıyasıya bir savaş da sözkonusu olmadı. Buna rağmen; acemi, işbilmez yöneticilerin elinde bu süreçte çok “maskaralıklar” yaşadık.
Sadece bir “hastane” konusunun bile nasıl da “rezilliğe” dönüştüğünü, kendisini ifade etmekten aciz yöneticilerin elinde nasıl da “gayrıciddi” biçimde toplumla dalga geçildiğini tarihe bir “not” olarak düşmeliyiz…
Hep birlikte anımsayalım…
ÖNCE MAĞUSA DEDİLER…
13 Mart: Bakanlar Kurulu olağanüstü toplandı ve “Mağusa Devlet Hastanesi”nin KARANTİNA MERKEZİ olmasını kararlaştırdı…
SONRA CAYDILAR…
24 Mart: DBN Devlet Hastanesi’ndeki “Ayaktan tanı Merkezi”nin “Ateş ve Öksürük Polikliniği” yapıldığı açıklandı.
LEFKOŞA’YA DÖNDÜLER…
29 Mart: Sağlık Bakanı Ali Pilli, DBN Devlet Hastanesi’nin Diyaliz ve Onkoloji Bölümleri dışında ana binasının tümüyle “Pandemi Hastanesi”ne dönüşeceğini açıkladı.
600 YATAĞI 50 YATAKLI HASTANEYE TAŞIDILAR
29 Mart: Kolan Hastanesi “Merkez Hastane” olarak belirlendi.
92 ODALI HASTANE YAPACAKLARDI…
13 Nisan: Sağlık Bakanlığı, “Pandemi Hastanesi”nin avam projesinin hazır olduğunu açıkladı. 6 bin metre kapalı alan içinde 92 oda, 182 yataklı olacak.
HASTANE 45 GÜNDE BİTECEKTİ…
13 Nisan: Başbakan Tatar’la Sağlık Bakanı Pilli, tören düzenleyerek hafif çelikten yapılacak hastanenin 45 günde bitirileceğini açıkladılar.
VAZGEÇTİLER…
18 Nisan: Başbakan Tatar; Genç TV’de, “Bir firma 45 günde yaparım dedi. Sağlık Bakanı sundu, ama karar almadık. Bu iş 45 günde biter diye bir şey yok” dedi.
HASTANEYİ GERİ TAŞIDILAR…
18 Nisan: Başbakan Tatar; “Nalbantoğlu’nda hastalar çoğalınca hizmetler durmuştu. Kolan’a gidildi. Ama kira meselesinde anlaşmaya gildilmedi.” dedi.
45 GÜNDE OLMAYACAĞINI KABUL ETTİLER…
20 Nisan: Başbakan Tatar, Havadis Web TV’de şöyle dedi: “Para hazır olsa da 45 günde bitecek iş değil.” 
İKİSİ BİR YERDE OLACAK…
20 Nisan: Sağlık Bakanı Pilli, DBN Devlet Hastanesi’nde 42 yataklı yoğun bakım servisinin hem Covit-19 hem de diğer hastalar için hazır olduğunu söyledi.
HASTANEDEN BÖLÜME GEÇTİLER…
21 Nisan: Başbakan Tatar, BRT’de “Pandemi Hastanesi yapımı zaman alacak. Hastane içindeki bir bölüm bu iş için yeterlidir” dedi.
PİLLİ BAŞKA, TATAR BAŞKA…
21 Nisan: Sağlık Bakanı Pilli, Meclis’te Pandemi Hastanesi yapımının gündemden kalkmadığını söyledi. “Bu toplum için bu yapılmalıydı. Bugün bu salgın var, yarın başka salgın olabilir. Yine ihtiyacımız oalcak.” dedi.
BAĞIŞI BİLE ALMADILAR…
21 Mayıs: Sağlık Bakanı Pilli, yurt dışında yaşayan bir KKTC vatandaşı iş insanının, Pandemi Hastanesi yapımını üstlenmek istediğini açıkladı.
BAŞARISIZLIĞIN DANİSKASI…
4 Haziran: Sağlık Bakanı Pilli, Meclis’te “Pandemi Hastanesi 45 günde olacak dedik ama bir şeklide olmadı. Başarısızlık varsa yüklenirim, ama ben hala aynı görüşteyim yapılması gerekir” dedi.
YALANA BAK… YIL SONUNA KADAR 3 HASTANE
13 Haziran: Başbakan Tatar, Güzelyurt’ta parti toplantısında “Ekonomiye kaynak aktarmak için çalışıyoruz. 3 hastanenin inşasına başlanması ile sektöre önemli kaynak girişi olacak. Güzlyurt, Girne ve Lefkoşa Pandemi hastanesi yıl sonuna kadar bitirmek kararındayız.” dedi.
HASTANEYİ BİLE MÜTEAHHİTLERE MEZE YAPTI…
13 Haziran: Başbakan Tatar, Müteahhitler’in genel kurulunda “Yakında 3 hastane yapımına başlayacağız. Üç büyük proje müteahhitleri bekliyor” dedi. Tatar, Pandemi Hastanesi için kaynağın hazır olduğunu belirterek “İki ay içinde bu iş bitecek” dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HASTANE HAZIR…
19 Haziran: Sağlık Bakanı Pilli, Meclis’te “Önümüzdeki günlerde göreceksiniz hastaneyi” dedi.
HASTANEDEN CAYDILAR… KLİNİK NEYİMİZE YETMEZ…
25 Temmuz: Başbakan Tatar, yazılı açıklama ile “DBN Devlet Hastanesi içindeki “Ayaktan Tanı Merkezi”nin 45 yataklı bir PANDEMİ KLİNİĞİ’ne dönüştürüleceğini açıkladı.
KENDİ DE İSTEMEZMİŞ…
28 Temmuz: Sağlık Bakanı Pilli, DBN Devlet Hastanesi’ni ziyaretinde “Ben de bu hastanenin Pandemi Hastanesi olmasını istemiyorum. Bir kısmını sadece Covid-19 vakalarına ayırdık diye devlet hastanesi, Pandemi Hastenesi oldu demek değildir” dedi.
SAVUR BAŞBAKAN SAVUR…
3 Ağustos: Başbakan Tatar, “Ayaktan Tanı Merkezi”nin 50 yataklı Pandemi Kliniği yapıldığını, ek çalışma ile burasının 100 yatağa çıkarılacağını söyledi.
VATANDAŞLA DALGA GEÇMEYE DEVAM…
4 Ağustos: Başbakan Tatar’ın, TC Cumhurbaşkan Yardımcı Fuat Oktay ile görüşmesinden sonra yapılan ortak açıklamada “2020 yılı içinde KKTC’de ileri teknoloji ekipmanlarıyla donanmış 100 yataklı acil durum Pandemi Hastanesi yapılması” konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.
Sadece Lefkoşa’da en az 6 tane “hastane” olarak önerilen yer varken, bunların hiçbirisi ile ilgilenmeyen ve gidip Müteahhitlere “Üç tane hastane yapacaksınız hazır olun” diyen popülist bir Başbakan’ın, sağlığa siyaseti bu denli karıştırması kabul edilebilir mi?
Kıbrıslı Türkler böylesi bir “düşük düzeyli” siyaseti hak ediyor mu?