banner913
banner932
banner1032

DÜNYA KAMUOYUNU MEŞGUL EDEN ÇOCUK CİNAYETİ


Osman GÜVENİR

Osman GÜVENİR

Okunma 12 Eylül 2024, 12:24

Dünya, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 0n beş gün sonra evinden bir buçuk kilometre uzaklıktaki derede, bir çuval içinde cansız bedeni bulunan Diyarbakır’lı Narin Güran cinayetini konuşuyor.
8 yaşında cıvıl cıvıl, çocukluğunun en güzel günlerini yaşarken birden bire ortadan kalkan Narin’in ölümü, gerçekten utanç vericidir.
Türkiye’nin kırsal yörelerinde çocuk istismarları ara ara meydana geliyor. Bir de küçük gelinlerin utanç verici yaşantıları ve daha bir sürü olumsuzluklar.
Küçük Narin’in öldürülmesinde, gözler amcasına çevrildi.  Neden amcasına çevrildi gözler?  Çünkü olmayacak şey değildir bir amcanın evladı kadar yakın kardeşinin öz kızının ırzına geçmesi ve sonra da öldürmesi.
Nitekim bu cinayetin düğümü çözüldü.
Güzel Narin’le ilgili amcasının yanında çalışan bir işçiden itiraf geldi.
Meğer köyün de muhtarı olan amca, bu cesedi ortadan kaldırması için o işçiye 200 bin lira vermiş ve o da Narin’in cansız bedenini köy dışından geçen dere kıyısında bir yerlere gömüp üzerine taşlar ve dallar koymuş. 
Nerdeyse bütün devlet organları bu işe seferber olmuştur.  Didik didik aramadıkları yer kalmamıştı. Nihayet Narin’in cansız bedeni dere kıyısında bulundu.
Bütütn insanların lanetlediği amca, bu cinayeti kendisinin işlemediğini söylüyor.  Ben de adım gibi biliyorum bu cinayeti amcanın işlediğini.  Bana bunu söyleten, buna benzer yüzlerce olayın yaşanması ve o yaşananların altından ya baba, ya da amcanın çıkması.  En basiti, muhtar amcanın, cesedi çuval içinde arabası ile taşıması.  Bundan somut delil mi olur?
Bu ve buna benzer yüzlerce çocuk istismarları okuyoruz gazetelerden.  Bu da onlardan biridir.
Bundan yedi sekiz sene önce öz oğlunu her gün döven ve ona cinsel saldırı düzenleyen bir olay yaşanmıştı Kıbrıs’ta.  Türkiye’den gelip Kıbrıs’a yerleşen bir TC vatandaşı, öz oğluna yüzlerce defa ırzına geçip, defalarca döven bir babanın nasıl oğlunu öldürüp cesedini nasıl Güngör çöplüğüne attığını bizzat kendisi itiraf etmişti.
Bu adam insan olabilir mi?
İşte size bir örnek.  Özellikle enses ilişkide bulunan bazı insanların bu çirkinliği ortaya çıkınca hep lanetliyoruz, Narin’in öldürülmesinde olduğu gibi.
O amcayı lanetlemek lazım.  Küçücük çocuktan ne istiyordu. Sırf bir anlık zevk için kardeşinin kızı öldürülür mü?  Ben hala işin içince cinsellik olduğunu düşünüyorum.
Böyle sadistler, ister baba olsun, ister amca, isterse ağabey olsun, hep böyle çirkinlikler yaparlar maalesef.
Bu cinayete tepki olarak Türkiye’nin birçok yerinden kitlesel hareketler oldu, protesto için.  Gerek kadına şiddet, gerekse çocuk istismarlarına devam edildiği sürecek bu tepkiler olacaktır.
İnsan o görüntülere bakınca kahroluyor.  Henüz hayallerinin taze olduğu bir zamanda bu küçücük Narin’in duvağı ile defnedilmesi de ayrı bir acı görüntüdür.
Bu olaydan sonra bir televizyonda yapılan konuşmalar gerçekten etkileyiciydi.  Hep bilir kişiler ve psikologlar bu konuyu görüşüyorlardı.  Özellikle bir psikolog profesörünün söyledikleri asıl Türkiye’nin gerçeğidir.
Toplumsal psikolojik yapı, dedesi yaşında üç karılı bir adama para karşılığında kuma  verilen küçük kız çocuklarının durumu hep konuşulanlar arasında.
Narin’in cesedi üzerinde yapılan otopside boynunda morluk olduğu ve birisinin onu boğarak öldürdüğü anlaşıldı.  Lakin ırzına geçirilip geçirilmediğine dair herhangi bir şey söylenmedi.
Yarın ilgili makamlardan şöyle bir açıklama gelirse şaşmam:
“Narin’in vajinasında muhtarın perimleri bulundu” şeklinde bir açıklama...
Adli makamlar ayrıca Narin’in 15 yıl önce ölen ablasının ölüm nedeninin peşine düştü.  Narin’in ablasının merdivenlerden düşerek öldüğü söyleniyor.  Şimdi bütün dikkatler onda odaklandı.  Öyle gösteriyor ki, Narin’in mezarı açılacak ve ceset incelemeye alınacak.
Adli tıp bu konuda çok mükemmel çalışıyor.  Gizli ve muamma olarak kalan ölümleri yıllar sonra elde ettikleri bazı bulgularla meydana çıkarıyorlar.
Adalet 15 yıl önce ölen bir kızın aynı aileden olması, aşiret cinayetini çağrıştırır.
Daha ne söyliyelim ki, işte bal gibi de çocuk istismarı ve çocuk cinayeti.  Bu konunun bütün araştırmaları ve sorgulamaları sonunda herhalde katil amca çıkarsa, sanırım müebbet bir cezaya çarpılacak. Yine de adaletin nasıl neticeleneceğini görmek lazım.  Bakleyip göreceğiz.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.